Diana Zet vann Oaks 2019 - Readly Express vann Kriteriet 2015 . Bilden är ett montage. Foto TR Bild

Solvalla skapar en ny stordag för landets fyraåringar.
Prix Readly Express lyfter ytterligare och samtidigt införs Prix Diana Zet för de fyraåriga stona den 22 juni på Solvalla.

Prix Readly Express har på kort tid etablerats som en höjdpunkt för landets fyraåriga hästar med tidigare vinnare som Attraversiamo, Don Fanucci Zet och Sans Moteur. Nyinstiftade Prix Diana Zet gör att svensk travsports tävlingskalender får en ny toppdag under midsommarveckan.

Med Readly Express-ägaren Bro Byggnads AB som sponsor höjs förstapriset i Prix Readly Express 2022 till 600.000 kronor – den högsta prissumma för fyraåringar utan ägarinsatser genom tiderna!

– Det blir helt enkelt en superdag för fyraåringarna. Prix Readly Express har blivit en succé, det ligger helt rätt i tävlingskalendern där topparna kan ta sats mot höstens storlopp, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Samma dag, 22 juni mitt i midsommarveckan, kommer Prix Diana Zet att köras med 400.000 kronor till vinnaren. Stall Zet är sponsor till Prix Diana Zet. Loppet är öppet för fyraåriga svenskfödda ston och körs, precis som Prix Readly Express, över 2.140 meter med bilstart.

– Det känns väldigt spännande att kunna erbjuda det här loppet till våra svenskfödda fyraåriga ston. Tillsammans bildar Prix Readly Express och Prix Diana Zet en tävlingsdag som kommer attrahera såväl publik som aktiva, säger Anders Malmrot.


Andra nyheter