Amalencius B.B. vid seger på Solvalla. Foto: TR Bild

Månadens hästägare återfinns alltid i baren. Ett kompisgäng som i hästägandet härstammar från framgångsrika Askens Valencia har under senvintern firat fina framgångar med Amalencius B.B.

 

Stallet AlltidIBaren HB bildades när Askens Valencia fått sitt första föl 2017. Stallnamnet kom naturligt då några i gänget redan hade ”ViSesIBaren” som ägarsynonym. Idag finns ett tiotal ”bar-bolag”.

Amalencius döptes genom en tävling. Amalencius är namnmässigt en blandning av fadern Amaru Boko och modern Askens Valencia. B.B. står för Bar-Bolagen. När namnet satts genomförde gänget sedan en regelrätt dopförrättning på Ekerö med dopförrättare och allt.

Det finns idag ett antal andra B.B.-hästar, samtliga dock i början av sina karriärer.

Amalencius B.B. kom till Timo Nurmos som tvååring hösten 2019 och startade sedan och vann lopp i slutet av 3-åringssäsongen. Han visade ganska tidigt att det fanns mycket kapacitet i honom. Men han var också nervig och galopperade bort mycket pengar.

I år har Amalencius B.B. övertygat stort, han vann V75 klass 1-försök på Färjestad och sedan klass 1-finalen på Solvalla den 5 februari på ett övertygande sätt.

SHF gratulerar StalletAlltidIBaren med två av SHFs medlemmar, Lars-Gunnar Lendenius och Yngve Hedin, i gänget till, utmärkelsen som Månadens Hästägare för februari 2022 och önskar lycka till med hästägandet framgent.
Vi kommer att hylla StalletAlltidIBaren på plats på Solvalla vid lämpligt tillfälle.

Alla ni som är medlemmar i SHF, anmäl ert hästinnehav till  för att öka chansen att bli utsedd till Månadens Hästägare.
Du hästägare som ännu inte är medlem, ansök om medlemsskap här


Andra nyheter