Foto: Thomas Blomqvist, TR Bild

Var det verkligen bättre förr? 
Oavsett så flödar nostalgin på Solvalla med start 26 mars.
I samarbete med Nordiska Travmuseet öppnas Solvalla Travmuseum under den klassiska E-läktaren.

– Det är med stolthet vi ser tillbaka på den fantastiska utveckling och betydelse som Solvalla har haft. Det närmar sig 100-årsjubileum och vi vill erbjuda vår publik att vara med på den resan, säger Solvallas VD Jörgen Forsberg.

Som en av tre fasta utställningar är det världspremiär för Elitlopps-Jukeboxen där du själv kan välja vilket Elitlopp du vill se. Eller gör en tidsresa i Solvallas historia, från Brunnsvikens is, via Soldattorpet som givit Solvalla sitt namn till en smygtitt vad framtiden kan erbjuda. Du möter också alla Solvalla-profiler som valts in i Hall of Fame – i form av bilder och minnessaker.

– Solvalla har en rik och varierande historia och från Nordiska Travmuseets sida är vi jätteglada över det här initiativet. Vårt uppdrag är att ta hand om den travhistoria vi har och ska vara en resurs för alla. Det känns verkligen som att Solvalla har stakat ut vägen, säger Marita Arvidsson på Nordiska Travmuseet.

Solvalla Travmuseum slår upp portarna lördag 26 mars klockan 14.30 i totohallen under E-läktaren och det är fri entré för samtliga som löst biljett till Solvallas tävlingar med STL-finaler och V75®. 

För mer information:

Jörgen Forsberg, vd Solvalla
Tel: +46 70 284 65 80
Mejl:


Andra nyheter