Emilia Hiltula är Årets Ledare. Foto: Stina Swartling/Svensk Travsport

I travsporten finns det många duktiga ledare i allt från våra utbildningsverksamheter och föreningar till våra travbanor och travtränare. Med utmärkelsen Årets travskoleledare vill vi lyfta fram och synliggöra några av travsportens viktigaste utövare – våra ledare på travskolorna. Bland nomineringarna som skickats in utsågs Emilia Hiltula (bilden), hemmahörande på Solvalla travskola till Årets travskoleledare 2021.

 Emilia Hiltula har en gedigen och bred häst- och travbakgrund och har sedan några år tillbaka jobbet som ansvarig och instruktör på Solvalla travskola. Hon beskrivs som en person med ett stort engagemang, ett pedagogiskt ledarskap och har ett hjärta som både klappar för hästarna och de deltagare som finns i travskolans verksamhet. Dessa egenskaper bidrar till den perfekta miljön för att både elever och hästar ska trivas och kunna utvecklas.

I nomineringen beskrivs Emilia som en förebild som hjälper och stöttar där det behövs. Hon är en trygg punkt i travskolan och inspirerar och utmanar sina elever på en lagom nivå. Bland de travskoleelever som skickat in nomineringar berättar de att Emilia är en person som är oerhört hästkunnig, men som de också vet finns där om de skulle behöva prata om något som hänt utanför stallet.

En coronasäker prisutdelning
Utmärkelsen delades ut på travskolan där representanter från Svensk Travsport, tillsammans med Emilias kollegor, gratulerade pristagaren.

– På grund av den situation vi befinner oss i är det tyvärr inte möjligt att genomföra prisutdelningen som vanligt. Däremot hoppas vi att snart bjuda in vinnaren till en fysisk träff så snart det är möjligt, säger Molly Eriksson, ansvarig för utmärkelsen på Svensk Travsport.

Priset, förutom äran, är en hjälm samt ett stipendium på 10 000 kronor där stipendiaten tillsammans med Svensk Travsport får välja en utbildning inom områdena ledarskap eller pedagogik.

– Det finns många duktiga ledare i travsporten och de blir också, genom sitt engagemang, viktiga förebilder för personer i sin närhet. Därför blir jag stolt över de fina nomineringarna som inkommit och att vi får möjlighet att hylla en av dessa känns väldigt bra och viktigt, avslutar Molly.

En av alla motiveringar till varför Emilia förtjänar utmärkelsen lyder:
“Emilia sprider positiv energi och är alltid trevlig och glad. Hon förstår en och går alltid att prata med om stallet och hästarna, men också om personliga saker. Om man är nere så muntrar hon upp en och hon har alltid ett leende på läpparna. Med henne känner man sig alltid trygg.”

Text och bild : Svensk Travsport
Se artikeln på Svensk travsport här


Andra nyheter