Francesco Zet segrade i Svenskt Trav-Kriterium 2021. Foto: TR Bild

Agria Djurförsäkring blir titelsponsor för Svenskt Trav-Kriterium under tre år. Agria är sedan tidigare välrepresenterat på svenska travbanor och knyter nu bandet med travsport i huvudstaden ännu tydligare genom Agria Svenskt Trav-Kriterium på Solvalla.

Loppet körs för landets bästa treåriga travare som samlas bakom startbilen på Solvalla lördag 24 september. Vinnaren i Agria Svenskt Trav-Kriterium 2022 får som premiechansad fyra miljoner kronor.

– Agria har under många år varit stolt samarbetspartner till Stockholms Travsällskap och Solvalla. Att vi nu får möjlighet att utöka samarbetet, som titelsponsor för Svenskt Trav-Kriterium med sin klassiska final, känns både roligt och inspirerande. Genom Agrias engagemang i svensk travsport vill vi bidra med långsiktighet och trygghet för hästar, uppfödare, tränare och hästägare. Både vad gäller tävlingsmöjligheter och anpassade försäkringslösningar, säger Mikael Theorén, affärsområdeschef för Agria Häst och Lantbruk.

Solvalla välkomnar Agria till samarbetet.

– Det är ett kvitto på att våra lopp är attraktiva och extra roligt att ett bolag med tydlig kundnytta för våra aktiva i alla kategorier blir titelsponsor till Svenskt Trav-Kriterium. Det ger oss möjligheter att skapa gemensamma aktiviteter kring ett av våra största evenemang, säger Solvallas vd Jörgen Forsberg.

Svenskt Trav-Kriterium på Solvalla körs alltid sista helgen i september och är Sveriges största treåringslopp med anor från 1927. Tolv hästar tar sig via uttagningslopp till finalen över distansen 2.640 meter. 2021 års Svenskt Trav-Kriterium och förstapriset på fyra miljoner kronor togs hem av Francesco Zet, tränad av Daniel Redén och körd av Örjan Kihlström.


Andra nyheter