Lisa Skogh. Foto: TR Bild

Lisa Skogh förknippas främst som skötare till Prix d’Amérique-vinnande Maharajah, men efter tolv år på Menhammar är det dags att stå på egna ben.

– Jag blir kvar på Menhammar och Yttersta, men nu som proffstränare, berättar Lisa Skogh.
Som trots dussinet år i Stockholmstrakten inte på något sätt skalat bort den värmländska dialekten. Via Jonas Moberg landade Lisa i USA hos Jonas Czernyson, vidare till Harald Lunde, men efter 2,5 år på andra sidan Atlanten anlände hon på Menhammar.
Hos Stefan Hultman fick Lisa ta hand om nyblivne femåringen Maharajah och skriva sagan om Prix d’Amérique.
– Det klart att man drömmer om ett liknande guldkorn bland de hästar man får in. Jag har fått en fantastisk möjlighet med Menhammar-familjen i ryggen och de har pushat mig till det här beslutet att prova som egen.

Hon startar upp med tolv boxar, varav sju redan har en häst på plats.
– Jag tycker att flera av dem har fin potential och jag älskar att träna häst. Jag har tagit med mig delar av konceptet hos de tränare jag varit hos och hoppas så klart kunna ha nytta av allt jag lärt mig.
Lisa Skogh blir på intet sätt ”exklusiv” för Menhammar eller Travkompaniet.
– Det är ägare utifrån som visat intresse och jag hoppas förstås att fler ska få upp ögonen för min verksamhet. Samtidigt är det ju en trygghet att Menhammar-familjen finns i ryggen, jag har ju varit här i tolv år, säger Lisa.
Maharajah verkar numera som avelshingst på Menhammar och har varit avelschampion 2018-2020, han vägrar envist släppa ifrån sig titeln även 2021 som det ser ut med några veckor kvar av året.
– Jag träffar honom fortfarande, kanske inte varje dag, men i alla fall varje vecka. Jag brukar ta hundarna och några morötter och sedan ge mig ut på promenad till honom. Han gnäggar alltid när jag kommer, så visst tror jag att han känner igen mig.
Men nu är det nya stjärnor som ska formas hos Lisa Skogh, ett av Solvallas senaste tillskott på proffstränarfronten!

 

Text: Ola Lernå
Foto: TR Bild


Andra nyheter