Aetos Kronos vinner Jubileumspokalen 2021.Foto: TR Bild

Jubileumspokalen med 1,5 miljoner kronor till vinnaren på Solvalla såg på förhand öppen och oviss ut. Men det slutade i en bländande uppvisning.
Lille Aetos Kronos visade sig huvudet högre än sina konkurrenter när han i ensamt majestät dundrade runt Solvalla samtidigt som han tangerade världsrekordet 1.09,9a/2.140 meter.

Aetos Kronos har genom hela karriären tillhört kulltoppen och har som femåring tagit steget upp i yttersta eliten. Tränare Jerry Riordan hyllar hästen som älskar att tävla.
Körande Magnus Djuse satte full fart från start och kunde överta ledningen före 500-meterspålen var passerad. Tempot var högt uppskruvat hela vägen, vilket inte gav någon konkurrent chansen till att göra motdrag. Aetos Kronos försvann ifrån över upploppet och hade gott om luft ned till årets Elitloppsvinnare Don Fanucci Zet, vilken spurtade strålande som tvåa före Click Bait som kämpade fint från ledarryggen.
Aetos Kronos är en internationell häst i alla hänseenden. Uppfödd av italienaren Antonio Carraretto, tränad av Halmstads Jerry Riordan och ägd i USA!
– Vi hade åkt hela vägen från New York för att se det här och det här var ett fantastiskt lopp sade ägaren Jeffrey Snyder i Solvallas vinnarcirkel.
Kusken Magnus Djuse, 21-årig supertalang från Östersund, men numera med Solvalla som hemmabana, tog karriärens största triumf.
– Jag är så glad att jag fått träffa den här hästen. Han gör alltid det han kan och idag var han magnifik, sade Magnus som var synnerligen rörd i vinnarcirkeln.
Segertiden, 1.09,9a/2.140 meter, var tangerat världsrekord med Readly Express och Ferrari B.R. Readly Express noterade den tiden just när han vann Jubileumpokalen 2017. På svensk mark är det endast i Jubileumspokalen som det travats under 1.10 i kilometertid över medeldistans.

 


Andra nyheter