Solvalla har förberett för de nya riktlinjer som infördes av Folkhälsomyndigheten 1 juni och från och med tävlingsdagen 11 juni kommer, förutom öppen restaurangverksamhet, 100 personer tillåtas på publikplats.


I över ett år har publikplats varit stängd på Solvalla.
– Även om det är i liten skala så känns det fantastiskt roligt att kunna hälsa publik tillbaka till Solvalla. Vi vill göra det i en trygg miljö och på säkert sätt, säger vd Jörgen Forsberg.

Det innebär att restaurangerna Bistron och Strögets Veranda är öppna under de fem tävlingsdagarna som körs i juni, samt att 100 personer får tillgång till publikplats. Restauranger och publikplats kommer vara tydligt åtskilda.
– Det kommer krävas förbokning av biljetter, till såväl restauranger som publikplats, säger Forsberg.

Att komma in på publikplats är gratis i juni, men det krävs biljett som bokas på Tickster. Ingen servering kommer vara öppen på publikplats.
– Till publikplats är det maximalt två biljetter per bokning som gäller. Även till våra restaurangplatser krävs det förbokning via Tickster, säger Jörgen Forsberg.
När ser ni möjlighet att ytterligare lättningar gällande publik?
– Vi följer självklart de regler och begränsningar som Folkhälsomyndigheten kommunicerat. Vår plan är att kunna ha 600 personer på publikplats på Solvalla från 1 juli, säger Jörgen Forsberg.

Precis som tidigare är Solvallas stallbacke en strikt arbetsplats under tävlingsdagar.


Andra nyheter