Bahia Quesnot klar för Elitloppet 2021. Foto: TR Bild

Det första stoet tar den allra sista platsen.
Bahia Quesnot är häst nummer sexton att bli klar för sista söndagen i maj.
– Hon har varit med i alla de största loppen och är verkligen stenhård, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Det blir andra gången som Bahia Quesnot dyker upp i Elitloppet på Solvalla. 2019 deltog hon för första gången, men blev då utslagen och missade finalen och gör nu ett nytt försök. Bahia Quesnot som närmast kommer från en tredjeplats bakom redan Elitloppsinbjudne Cyber Lane i Copenhagen Cup och som återigen haft en lyckosam vinter i hemlandet Frankrike.
I Prix de Cornulier, världens största montélopp, tog hon karriärens största seger i slutet på januari månad och kunde räkna in förstapriset på 315.000 euro och har visat hon matchar världseliten under de senaste åren.
På meritlistan hittar vi förutom segern i Prix de Cornulier andraplatser i storloppen Oslo Grand Prix, Paralympiatravet, EM för ston samt finalen av Trotting Masters och hon har passerat fantastiska 1,5 miljoner euro insprunget hittills i karriären.
Bahia Quesnot är häst nummer sexton att ta emot en rosa biljett, vilket innebär att årets startfält nu är spikat och travvärlden gör sig redo för Elitloppet 2021.
– Bahia Quesnot har varit bättre än någonsin under vintern och våren och kommer att sätta färg på Elitloppet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Fakta Bahia Quesnot

Ålder: 10 år
Kön: Sto
Far: Scipion Du Goutier
Mor: Queen Ines
Starter/Resultat: 114 (11-19-8)
Intjänat: 1 581 816 Euro
Rekord: 1.08,7 autostart (1609m)
Ägare: Tahar Ait-Hamouda
Tränare: Junior Guelpa
Skötare: Paola Guelpa
Uppfödare: Alain Léon Lefebvre
Nationalitet: Fransk

Om Elitloppet

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 28-30 maj 2021. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller tre miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2021: Ecurie D. (Sverige), Don Fanucci Zet (Sverige), Vivid Wise As (Italien), Aetos Kronos (USA), Hickothepooh (Norge), Very Kronos (Sverige), Milliondollarrhyme (Sverige), Heavy Sound (Sverige), Moni Viking (Norge), Cokstile (Italien), Seismic Wave (Sverige), Cyber Lane (Sverige), Gelati Cut (Frankrike), Click Bait (Sverige), Gareth Boko (Holland), Bahia Quesnot (Frankrike)

 

 


Andra nyheter