Gareth Boko klar för Elitloppet 2021. Foto: TR Bild

Segern i H.K.H. Prins Daniels Lopp under lördagen innebar direktplats till sista söndagen i maj.
Gareth Boko är häst nummer femton att bli klar för Elitloppet 2021.
– Han har varit fantastisk hos sin nye tränare Jerry Riordan och sprungit under 1.10 två gånger i rad nu, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Det var som vanligt ett spännande lopp vi bjöds på när Gävletravet arrangerade sina V75-tävlingar lördagen innan Elitloppshelgen och allra mest fokus givetvis på H.K.H. Prins Daniels Lopp där en rosa biljett och direktplats till Elitloppet 2021 stod på spel.
Tio ekipage fanns med bakom startbilen och det blev till slut Gareth Boko som tog hem loppet tillsammans med Magnus A Djuse efter en mycket snabb slutrunda. Man fick ett lopp i tredje utvändigt och via tredjespår de sista 800 metrarna så spurtade man sedan förbi sina konkurrenter och landade till slut på segertiden 1.09,6 över Elitloppsdistansen 1609 meter med autostart.
Förstapriset 400.000 kronor och kretsen runt Gareth Boko valde direkt att tacka ja till sin plats i Elitloppet 2021.
Gareth Boko som inledde sin tävlingskarriär som tvååring och vars största seger kommer just från 2015 när han tog hem Svensk Uppfödningslöpning med 1,4 miljoner kronor i förstapris. Som åttaåring så dyker han nu för första gången upp i Elitloppet och därmed så är femton hästar klara för årets upplaga och bara en plats återstår.
– Segern på Gävle idag var fantastisk och Gareth Boko blir en riktig runner up i Elitloppet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Fakta Gareth Boko

Ålder: 8 år
Kön: Hingst
Far: Make it Happen
Mor: Vanilla Boko
Starter/Resultat: 50 (18-6-7)
Intjänat: 4 855 040 SEK
Rekord: 1.09,6 autostart (1640m)
Ägare: Boko Stables Holland BV
Tränare: Jerry Riordan
Skötare: Heli Tarrimaa
Uppfödare: Boko Stables Holland BV
Nationalitet: Holländsk

Om Elitloppet

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 28-30 maj 2021. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller tre miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2021: Ecurie D. (Sverige), Don Fanucci Zet (Sverige), Vivid Wise As (Italien), Aetos Kronos (USA), Hickothepooh (Norge), Very Kronos (Sverige), Milliondollarrhyme (Sverige), Heavy Sound (Sverige), Moni Viking (Norge), Cokstile (Italien), Seismic Wave (Sverige), Cyber Lane (Sverige), Gelati Cut (Frankrike), Click Bait (Sverige), Gareth Boko (Holland)

 

 

 


Andra nyheter