Click Bait klar för Elitloppet 2021. Foto: TR Bild

Efter tre fina insatser under året så är det dags att för första gången delta i Elitloppet.
Click Bait är häst nummer fjorton att bli inbjuden till sista söndagen i maj.
– Han är snabbast i Sverige i år med sina 1.09,8 och är ytterligare en mycket bra femåring som är på väg att ta steget upp i toppen, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Fyra segrar på fjorton starter blev det under inledningssäsongen 2019 för Click Bait där han redan då stötte på flera av de bästa i kullen. Säsongen 2020 skulle visa sig ännu bättre då han kunde summera den med över 1,4 miljoner kronor insprunget efter att ha radat upp starka prestationer mot tuffast möjliga motstånd.
Click Bait vann ett av försöken i Konung Gustaf V:s Pokal där han sedan slutade trea i finalen bakom Aetos Kronos och Don Fanucci Zet – som båda två också är inbjudna till Elitloppet 2021.
Samme Don Fanucci Zet vann Sprintermästaren 2020 där Click Bait var trea och under Elitloppshelgen ifjol så blev Click Bait tvåa i Fyraåringseliten på Solvalla bakom Ecurie D. – som också han är klar för årets Elitlopp.
Två segrar på tre starter har det blivit under 2021 för Click Bait som tog karriärens största seger i Hertigen av Värmland, Prins Carl Philips Jubileumspokal i början på april med 250.000 kronor i förstapris. Han blixtrade då till ledningen där han vann på 1.09,8 över sprinterdistansen och under fredagen så meddelade Solvallas sportchef Anders Malmrot att Click Bait nu är den fjortonde hästen som fått ta emot en rosa biljett till Elitloppet 2021.
– Han kryddar sitt kunnande med en härlig explosivitet från start vilket gör det spännande se honom i årets upplaga, säger Anders Malmrot.

Fakta Click Bait

Ålder: 5 år
Kön: Hingst
Far: Cantab Hall
Mor: Fun At Parties
Starter/Resultat: 34 (8-11-5)
Intjänat: 2 251 200 SEK
Rekord: 1.09,5 autostart (1640m)
Ägare: Stall T.Z. (Stefan Melander)
Tränare: Stefan Melander
Skötare: Mikael Pettersson
Uppfödare: Williams Russell C
Nationalitet: Svensk

Om Elitloppet

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 28-30 maj 2021. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller tre miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2021: Ecurie D. (Sverige), Don Fanucci Zet (Sverige), Vivid Wise As (Italien), Aetos Kronos (USA), Hickothepooh (Norge), Very Kronos (Sverige), Milliondollarrhyme (Sverige), Heavy Sound (Sverige), Moni Viking (Norge), Cokstile (Italien), Seismic Wave (Sverige), Cyber Lane (Sverige), Gelati Cut (Frankrike), Click Bait (Sverige),

 

 


Andra nyheter