Seismic Wave klar för Elitloppet 2021. Foto: TR Bild

Det pratades om honom som en joker redan ifjol – i år kommer han.
– Han har visat hög kapacitet och loppet han gjorde förra onsdagen var imponerande, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Istället för start i Elitloppet 2020 så vann Seismic Wave finalen i Bronsdivisionen under fjolårets Elitloppshelg. Från ledningen så var han överlägsen på 1.11,6 över medeldistansen 2140 meter när han tog hem förstapriset på 220.000 kronor. Det blev sedan seger i Henning Mårthans Minne samt två lopp i Silverdivisionen senare under året där han kunde summera säsongen med över 700.000 kronor insprunget, men där han tyvärr inte hade sin bästa dag i Jubileumspokalen på Solvalla i augusti där han slutade sexa efter att ha varit spelfavorit i storloppet för de femåriga hästarna.
Inför säsongen 2021 har Seismic Wave nämnts tidigt bland de hästar som för första gången skulle kunna delta i Elitloppet och efter två fina prestationer så är det nu dags för precis det.
Han vann sin årsdebut överlägset den första maj på Örebro och efter att ha svarat för en strålande avslutning i Meadow Roads lopp på Solvalla förra onsdagen så visade han verkligen att formen sitter där. Seismic Wave var loppets stora utropstecken bakom vinnande Heavy Sound som fick direktplatsen till Elitloppet och under onsdagen så meddelade Solvallas sportchef Anders Malmrot att även Seismic Wave kommer till sista söndagen i maj efter den starten. Därmed så är tolv hästar klara för Elitloppet 2021 på Solvalla.
– Han är osynad mot den äldre eliten och gör en mycket spännande start i Elitloppet, säger Anders Malmrot.

Fakta Seismic Wave

Ålder: 6 år
Kön: Valack
Far: Explosive Matter
Mor: Vanity Plates
Starter/Resultat: 28 (15-4-1)
Intjänat: 1 717 155 SEK
Rekord: 1.08,5 autostart (1609m)
Ägare: Stall Dalhem
Tränare: Timo Nurmos
Skötare: Inga Perk
Uppfödare: Margaret Dey, C Ryder & M Wernick
Nationalitet: Svensk

Om Elitloppet

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 28-30 maj 2021. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller tre miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2021: Ecurie D. (Sverige), Don Fanucci Zet (Sverige), Vivid Wise As (Italien), Aetos Kronos (USA), Dorgos De Guez (Frankrike), Hickothepooh (Norge), Very Kronos (Sverige), Milliondollarrhyme (Sverige), Heavy Sound (Sverige), Moni Viking (Norge), Cokstile (Italien), Seismic Wave (Sverige),

 


Andra nyheter