Foto: TR Bild

Solvalla planerar för att öppna upp delar av restaurangverksamheten under årets Elitloppshelg 29-30 maj.


Ett begränsat antal bordsplatser kommer erbjudas hästägare med startande häst samt gäster som valde att boka om restaurangbesöket under Elitloppet 2020 till 2021.

– Vi följer förstås noggrant alla regler och riktlinjer som finns, vilket innebär en hel del planeringsarbete och ändrade förutsättningar även för våra gäster. Vi planerar att endast öppna delar av Solvallas restauranger, allt för att göra besöket så tryggt och säkert som möjligt, säger Solvallas vd, Jörgen Forsberg.

Restauranger får enligt restriktioner från Folkhälsomyndigheten hålla öppet fram till 20.30 med maximalt fyra personer i varje sällskap. 

– Vi kommer ta det här ett steg längre och inför ”slot-tider” för de som har bordsplats på våra restauranger. De kommer få en tid då de ska passera entrén på Solvalla, allt för att vi inte ska riskera trängsel, säger Jörgen Forsberg.

Solvallas stora restaurangutbud ger möjligheten att sprida gästerna för tryggt avstånd. Kongressen, Valla Krog, Festvåningen och Bistron planeras vara öppna under Elitloppshelgen.

– Det blir med tydliga begränsningar. Hästägare med startande häst kommer erbjudas restaurangplats, samt gäster som valt att boka om sitt restaurangbesök under Elitloppet 2020 till 2021, säger Jörgen Forsberg.

Vilka är förutsättningarna för att ta in publik på Solvalla under Elitloppshelgen?

– Vi följer dagligen information om den lokala smittspridningen i Stockholm och de föreskrifter som gäller. Regeringen har utlovat nya besked 17 maj, då de flesta hoppas på lättnader även gällande publik på arenor. Fram till dess jobbar vi med fullt fokus på att öppna delar av restaurangverksamheten under årets Elitloppshelg, säger Jörgen Forsberg.


Andra nyheter