Dorgos de Guez klar för Elitloppet 2021. Foto: GForni

Den franske segermaskinen kommer till Solvalla. Valacken Dorgos de Guez är den femte hästen att få en rosa biljett till sista söndagen i maj.
– Det känns mycket roligt att få bjuda in Jean-Michel Bazires häst till Elitloppet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Inbjudan till Elitloppet 2021 innebär att det kommer bli premiär på svensk mark för den franske fuxen som ståtar med hela 31 segrar hittills i karriären och börjar närma sig tio miljoner kronor insprunget. Förra onsdagen så blev det en enkel seger i Prix Jean Riaud på Vincennes vilket tillhör hästens allra största triumfer, men den allra största kom dock i början av året när det blev vinst i Prix du Luxembourg med 45.000 euro i förstapris. Även den segern på Vincennes travbana som togs på ett imponerande vis, detta på rekordtiden 1.10,9 över medeldistans för Dorgos de Geuz.

Tränare Jean-Michel Bazire har vunnit Elitloppet som kusk två gånger tidigare där det blev seger två år i rad. Åren var 2007 (L’Amiral Mauzun) och 2008 (Exploit Caf) och nu är han på jakt efter en Elitloppsseger även som tränare – 2019 så slutade hans Aubrion Du Gers tvåa i Elitloppsfinalen bakom vinnande Dijon och i år så heter hans vapen nu alltså Dorgos de Guez efter att man fått en inbjudan till Elitloppet 2021 under onsdagskvällen.

– Det är en fantastisk fux med härlig kapacitet som ska bli mycket spännande att se i årets upplaga, säger Anders Malmrot.

Fakta Dorgos de Guez

Ålder: 8 år
Kön: Valack
Far: Romcok de Guez
Mor: Lady Fromentro
Starter/Resultat: 66 (31-9-2)
Intjänat: 968 330 Euro
Rekord: 1.10,9 autostart (2100m)
Ägare: Ecurie Vautors
Tränare: Jean-Michel Bazire
Skötare: Rebecca Lejon
Uppfödare: Ecurie Vautors
Nationalitet: Fransk

Om Elitloppet

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 28-30 maj 2021. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller tre miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2021: Ecurie D. (Sverige), Don Fanucci Zet (Sverige), Vivid Wise As (Italien), Aetos Kronos (USA), Dorgos De Guez (Frankrike),


Andra nyheter