Don Fanucci Zet klar för Elitloppet 2021.

Han har redan visat att han klarar av att springa två lopp samma dag – nu är det dags att göra det mot världseliten. Don Fanucci Zet är den andra hästen att bli klar för Elitloppet 2021.
– En väldigt spännande häst som jag är övertygad om kommer vara en faktor i årets upplaga, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Don Fanucci Zet hade ett strålande fjolår som fyraåring och visade att han tillhörde toppen i kullen. Andraplatsen i Svenskt Travderby belönades med två miljoner kronor, men höjdpunkten kom i början på juli månad på Halmstadtravet. Då visade Don Fanucci Zet att han var bäst i kullen, över Elitloppsdistansen 1609 meter, när han tog hem Sprintermästaren för de fyraåriga hästarna. Efter att ha joggat hem försöksloppet så blev det en rafflande final – där Don Fanucci Zet till slut var den som stod som segrare. En vinst som belönades med 1,2 miljoner kronor och nu är det återigen dags att starta två gånger samma dag då Don Fanucci Zet är klar för sista söndagen i maj och den andra hästen att få en rosa biljett.

Inför årets säsong har han varit en av de stora snackisarna och femåringen har av många hållits som tränare Daniel Redéns allra vassaste kort. Efter segern i den senaste starten där han sprintade undan i en snabb avslutning så är nu Don Fanucci Zet inbjuden till Elitloppet 2021.

– Han utvecklades enormt i fjol och visade en oerhörd talang, så det ska bli väldigt roligt att se honom i Elitloppet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Fakta Don Fanucci Zet

Ålder: 5 år
Kön: Hingst
Far: Hard Livin
Mor: Kissed By The West
Starter/Resultat: 19 (11-4-2)
Intjänat: 5 088 500 SEK
Rekord: 1.09,6 autostart (1609m)
Ägare: Stall Zet (Daniel Redén)
Tränare: Daniel Redén
Skötare: Ellinor Wennebring
Uppfödare: Brixton Medical AB (Daniel Redén)
Nationalitet: Svensk

Om Elitlopet

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 28-30 maj 2021. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller tre miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2021: Ecurie D. (Sverige), Don Fanucci Zet (Sverige),

 


Andra nyheter