Alessandro Gocciadoro är ny tränare på Solvalla. Foto: TR Bild

…som från denna vecka är Solvallatränare! I fjol gick du kursen för utländska tränare i regi Svensk Travsport. Hur var det?
– Ärligt talat var det väldigt roligt och intressant! Jag lärde mig mycket nytt och hade spännande dagar, säger Alessandro.

Filialen är öppnad på Söderby Gård strax norr om Stockholm där det för dagen finns 15 hästar.
Är det antalet du kommer ha i Sverige?
– För tillfället är det dessa 15 hästar. Vi kommer känna oss för, dag för dag. Vi får se vilka hästar som passar för Sverige och vi kan förstås göra några skiften, men knappast ändra antalet.
Är det några speciella lopp du har i sikte?
– Jag har några väldigt intressanta hästar i Sverige. Ska jag lyfta fram några är det Cash Maker som jag går för Breeders Course och E3 med, Allegra Gifont är siktet mot European Championship for Mares, Bepi Bi får ta sig an Fyraåringseliten och så Vernissage Grif som jag siktar riktigt högt med.
Hur många hästar har du i träning totalt?
– 120 hästar om jag räknar med tvååringarna. Jag håller till i Noceto, nära Parma i norra Italien.
Vad är din uppfattning om travsporten i Sverige?
– Jag tycker att svensk travsport är den mest intressanta i Europa. Jag gillar verkligen att tävla i Sverige.
Vilken är favoritbanan?
– Det är inte inte så lätt att säga, alla banor jag besökt i Sverige har bjudit på fint underlag, vilket vi inte är vana vid i Italien, lägg dessutom till perfekt organisation kring tävlingarna. Men om jag måste välja klappar mitt hjärta lite extra för Solvalla.
Och nu blir du Solvallatränare?
– Det är ju väldigt nytt, men det är en bra känsla!
Vilket lopp skulle du vilja vinna i Sverige?
– Vilket lopp? Det var den enklaste frågan. Det finns ett lopp i världen som jag skulle vilja vinna: Elitloppet! Jag hoppas på en inbjudan till Finlandia Ajo med Vernissage Grif – efter loppet det hoppas jag på en inbjudan till Elitloppet!

 

Text: Ola Lernå
Foto: TR Bild


Andra nyheter