Demon Ima kommer till Solvalla med fyra raka segrar inför sin STL-final på lördag. Foto: TR Bild

Trots svenska travbanors publikstopp på grund av coronarestriktioner så fortsätter Solvalla att satsa på upplevelsen från bankanten.
På lördag blir det livesändning med Solvalla Champions, Margaretas Tidiga Unghästserie och STL-finaler.

Redan 13.30 drar Solvalla Champions igång, där 2020 års främsta aktiva hyllas. Den en timme långa sändningen går att följa både via Facebook och Youtube. Bland 19 listade kategorier som prisas ges möjlighet till återblickar, intervjuer och kommentarer från Solvallas stallbacke.
Årets Häst-titeln på huvudstadsbanan avgörs genom omröstning där Elian Web, Double Exposure, Missle Hill, Very Kronos, Milligan’s School, Attraversiamo och Conrads Rödluva gör upp. Röstningen är redan igång på solvalla.se/champions och vinnaren presenteras under webbsändningen på lördag.

Direkt efter Solvalla Champions tar Solvalla TV över. En fem timmar lång direktsändning med tydligt sportfokus på såväl två- som fyrbenta aktiva.
Från studion, belägen i sista sväng på Solvalla, utlovas mer häst, fler kommentarer, digitala gäster och travsport i absolut högsta klass. Sändningen går att se som inloggad på atg.se under egen bankanal; Solvalla TV.
– Vi har i princip enbart fått positiv feedback från vår pilotsändning 26 december, men självklart finns stor förbättringspotential. Jag är säker på att vi tar ytterligare ett steg i rätt riktning på lördag i våra försök att bjuda in till Solvalla utan att vi får ha publik på plats, säger Solvallas vd Jörgen Forsberg.

Studion har bland annat en direktlänk till Solvallas måldomare Björn Wikander för möjligheten att lyfta situationer från loppen och upplevelsen för tittarna till ytterligare en nivå.
Ambitionen med den sportsliga vinkeln är tydlig och med den följer analyser, kommentarer, statistik och intervjuer som är unika för Solvalla TV.

Följ websändningen med Solvalla Champions klockan 13.30 lördag 6 februari via:
atg.se, bankanal Solvalla TV
facebook.com/solvalla
youtube.com/solvallatravbana

Lägg din röst på Årets Häst på Solvalla:
solvalla.se/champions

Följ tävlingarna via bankanalen Solvalla TV på atg.se.


Andra nyheter