Foto: TR Bild

– Chansen är god för 11 Sorbet (V75-4) i Gulddivisionen, men jag tycker att det finns en starkare spik i omgången (6 Bansky, V75-2) och kommer att gardera.

Det säger en av våra populära spelläggare Gustaf Björck och som förra helgen dessutom satte sjuan på ett av sina V75-system. Gustaf är den vi tagit pulsen på inför lördagens V75-omgång på Eskilstuna där han delar med sig av spännande statistik och information, men vi börjar med just förra helgen. Berätta lite om vinsten Gustaf!
– Det var systemet där jag har ett fast upplägg med alltid en spik och fyra hästar i alla övriga avdelningar som gick vägen. Disco Volante var spiken och sedan var nyckeln till att det blev en fin slant tillbaka för dem som var med att jag hade skrällarna/halvskrällarna Power Blaster, Daysofourlives och Mas Capacity högt rankade. Andelarna i systemet kostade 87 kronor och det blev det 2.148 kronor tillbaka per andel – 24 gånger insatsen, kul!

Det är som nämnt Eskilstuna som gäller för veckans V75-omgång. Är det något särskilt du tycker att man ska tänka på när man spelar just till Eskilstuna?
– Eskilstuna har en högre andel spetsvinnare (44 procent) än genomsnittsbanan, vilket är naturligt då upploppet är relativt kort, men just på V75 har det faktiskt varit färre spetsvinnare än rikssnittet. Sammantaget tycker jag därmed inte att betydelsen av spets är något att lägga någon särskild vikt vid jämfört med vanligt.
– Mer intressant är att titta på hur statistiken för spår 11 och 12 med bilstart ser ut. Under 2010-talet har nämligen inget V75-lopp i Eskilstuna vunnits från något av dessa två spår över kort distans, och från spår 12 heller inget lopp över medel- eller lång distans. Det är ett ganska talande facit tycker jag – som man bör lägga vikt vid. Det är trots allt 134 V75-lopp från spår 12 som ingen häst vunnit från… Värt att nämna också är att det är svårare att försvara ledningen från innerspår i Eskilstuna än på medelsnittsbanan, precis som det brukar se ut för banor med kort upplopp. Medianutdelningen för V75 ligger på 85.165 kronor, vilket är över det dubbla mot genomsnittet. Det gillar vi!

Elitloppshästen Sorbet gick i mål med krafter sparade i comebacken senast och blir en av veckans snackhästar i V75-4, men du nämnde att det för din del blir gardering och ingen spik. Vilka fler ska vi plocka med?
– 7 Elian Web var väldigt bra den här tiden på året ifjol och även om det var ett tag sedan han övertygade i lopp så är han ett givet garderingsstreck – liksom 1 Hazard Boko och 2 Floris Baldwin. Jag vill även ha med 6 Grainfield Aiden som jätteskräll, där kommer första vintersegern i Sverige när som helst.

Stoloppet i V75-6 ser ut att vara det mest svårlösta enligt spelarna då det är väldigt jämnspelat på förhand, kan du hjälpa oss med dina tankar även till den avdelningen?
– Högst vinstchans har 3 Harvard Student som har fin kapacitet och som gav ett bra intryck i ett billigt lopp i debuten för träffsäkre Magnus Jernemyr senast. Mest spelintressant är å andra sidan 10 Beluga West som blir märkligt bortglömd trots att hon radat upp fina insatser på V75 senaste månaderna. Att hon var något sämre senast är inget att bry sig om tycker jag då hon var struken före det och att det blir tätare starter nu är ett plus. Intressant med Ulf Ohlsson upp också. Favoriten 8 Helluva Am är jag tveksam till från ett missgynnsamt startspår – uppgiften nu är mycket tuffare än vid segrarna på sistone. Kan chansas bort.

Dina två bästa speldrag i övrigt till V75-omgången?
– 6 Electrical Storm (V75-1) hoppas jag att man utrustar med stängt huvudlag som det är tal om och jag är smått inne på att Magnus A Djuse skickar honom till ledningen. I så fall är segerchansen hög, men oavsett om det blir spets eller inte är han högaktuell. Jag håller honom som den bästa spelvärda spiken i omgången.
– 11 Boycott (V75-3) duger gott konkurrensmässigt i sitt lopp och det är givetvis ett stort plus att Ulf Ohlsson hoppar upp i sulkyn den här gången. Till några få ynka procent är han högintressant.

Möjligheterna att haka på dig med andel den här lördagen är?

Klicka här för GUSTAF BJÖRCK – 200 kr/andel >>

Klicka här för GUSTAF BJÖRCK – SÄKER! – 100 kr/andel >>

Klicka här för GUSTAF BJÖRCK 1x4x4x4x4x4x4 – 87 kr/andel >>

Klicka här för GUSTAF BJÖRCK 3X3X3X3X3X3X3 – 47 kr/andel >>

Inte bara V75, V86 och GS75 som det finns andelar att köpa in sig i numera. Sedan en tid tillbaka så håller våra spelläggare även öppet V64-system under vardagarna. Igår torsdag fixade Jimmy Tapper full pott på sitt system där 144 kronor per andel förvandlades till 5.059 kronor tillbaka. Vi på Solvalla Andelar säger stort grattis! Kvällens V64 avgörs på Östersund och andelslagen hittas som vanligt på: atg.se/solvallaandelar
På söndag är givetvis storloppet Prix d’Amerique i Frankrike den stora sportsliga höjdpunkten, men vi påminner om att det även är spelmässigt mycket intressant med Umåkers tävlingar. Jackpot på Grand Slam 75!


Andra nyheter