Foto: TR Bild

– Omgångens kusk och som har en hel del heta vinstchanser på V75 måste vara Ulf Ohlsson. Mycket talar för att han kommer att ha en bra dag på Bollnästravet!

Orden kommer från Andreas Knutsson som vi tagit pulsen på inför lördagens V75-omgång. Bollnäs som kör veckans omgång och precis som vanligt så är starttiden för V75-1 klockan 16:20. Hur tycker du att den spelmässiga V75-menyn ser ut Andreas?
– Jag tycker omgången ser spelmässigt intressant ut på förhand. Det finns en del öppna avdelningar där det förhoppningsvis kan skrälla till och som därmed bidrar till att utdelningen skjuter lite i höjden denna veckan.

Disco Volante mot Sorbet (V75-4) och Tekno Jerven mot Bokli Rapp N.O. (V75-3) är två sportsliga dueller på förhand som vi har att se fram emot. Din känsla kring dessa V75-avdelningar?
– 2 Disco Volante (V75-4) bör ha bra chans att ta hand om taktpinnen i sitt race och det ser upplagt ut för att kunna bli en klassisk spets och slut. Det är väl främst galopp emot, men går man i garderingstankar så får man dock nog ta med fler än 7 Sorbet som återkommer efter vila.
– I kallblodsloppet så har jag klart mest feeling för 11 Bokli Rapp N.O. (V75-3) som jag tror vinner det där loppet både framlänges och baklänges om man ska tro rapporterna och Ulf Ohlssons egen känsla kring vinstchanserna.

Den där hästen under fem procent som hjälper till att höja V75-utdelningen, vem är det?
– Då skulle jag trots allt vilja varna för 11 Antonio Trot (V75-4) i just Gulddivisionen. Antonio Trot som senast på Bergsåker bjöd på en vass avslutning som räckte till en fin tredjeplats bakom vinnande Disco Volante. Formen verkar sitta på det rätta stället och han skulle gynnas om det blev tufft tempo!

Vilka speldrag vill du lyfta fram i övrigt?
– Vi kan väl börja redan i den första avdelningen av V75 och då tror jag det är dags för Per Linderoths fina springare 3 Donners Am (V75-1) att äntligen få sätta nosen först över mållinjen. Han gick i mål med allt sparat senast på Bergsåkers oval och såg smällfin ut när man passerade mållinjen. Låter som att man kommer sikta på ett mer offensivt upplägg denna gång och då tror jag att han är tuffast till slut.
– Vi går sen vidare till V75-6 och där vill jag varna för Jörgen Westholms 6 Ara som nog kan kliva iväg snabbt från springspåret och skulle man komma till tät så kanske man provar där loppet igenom, eller alternativt släpper till en bra rygg vilket är en position som är rätt vass att ha när allt ska avgöras. Glöm inte att denna springare var nära att hålla undan för Nurmos snackhäst Win B.Hill näst senast på Solvalla.

Möjligheterna att haka på med V75-andel?

Klicka här för KNUTSSON – 212kr >>

Klicka här för TRAVIMPERIET – 159kr >>


Andra nyheter