Foto: TR Bild

…som nybliven proffstränare på Solvalla har hon fått perfekt draghjälp med ett rekordår 2020 och en nominering till Årets Komet.
Men fler än de 22 hästar som finns på träningslistan blir det inte för tillfället.

– Tanken är inte att ta in fler hästar, jag är privattränare åt Stall Philip och så kommer det se ut även framöver. I och med att Svensk Travsport (ST) gjorde om licenssystemet så fick jag helt enkelt bli proffs, säger Jasmine.
Som har lång erfarenhet som hästskötare, bland annat hos Jörgen Westholm, och då närde hon en dröm om att en gång i framtiden bli proffstränare.
– Men jag hade i princip avskrivit den när möjligheten att börja träna åt Stall Philip kom, berättar Jasmine.
På Julmyra ansvarar Jasmin för 22 hästar med tydlig lutning åt unghästar.
– Vi köpte ju elva ettåringar som nu är fyra år 2021. Tio av dem finns kvar och tanken är att byta ut några varje år för att ha ett ungt och bra material som kan räcka i årgångsloppen och V75. Det är vad ägaren vill satsa på och det är vad jag jobbar efter.
Jasmine Isings resultat under 2020 gav eko även i nomineringskommittén för Årets Häst-galan. Efter att ha förbättrat siffrorna från 446.000 kronor 2019 till 2,3 miljoner 2020 är hon en av fyra med chans på titeln Årets Komet.
– I och med att det gick så bra som det gjorde ifjol har väl hoppet om nominering funnits där. Samtidigt är jag ju inte så ”ung” längre…men ska vi bara se till resultaten var vi ju på en helt annan nivå 2020.
30-årige Jasmine Ising har vunnit en hel del lopp även i sulkyn genom åren.
– Men det kommer nog inte bli fler. Jag har inte ens körlicensen kvar, jag tycker helt enkelt att jag är för dålig! Jag har inget sug alls att köra lopp, men det är möjligt att jag tar ut licensen för att köra något kvallopp.
Med 22 hästar på träningslistan drar Jasmine Ising igång som A-tränare. 19 av dem är fyra år eller yngre! Och vi tar henne förstås på pulsen efter några fyrbenta att hålla ögonen på.
– Fyraårige Ferox Brick (e. Orlando Vici) gillar jag skarpt! Och ska jag plocka fram någon treåring som känns fin så blir det Flap Setting (e. Uncle Lasse), säger Jasmine Ising.

 

Text: Ola Lernå
Foto: TR Bild


Andra nyheter