Foto: TR Bild

Nytt år och Kalmar inleder V75-säsongen 2021! En av Solvalla Andelars populära är Jimmy Tapper som vi tagit pulsen på inför lördagens V75.

Hur tycker du att spelomgången ser ut på förhand, Jimmy? 
– Första V75-omgången efter den stora multijackpoten på Nyårsafton kan tyckas vara lite avslagen, men jag ser ändå omgången intressant och den är lite lurig på förhand med flera öppna lopp. Det som sticker ut mest på just Kalmar är att fler ekipage vinner från bakspår jämfört med genomsnittet på V75, även om ledningen inte är någon nackdel.

 Vilken kusk ser ut att ha bäst segerchanser?
– Finns kanske ingen självklar kusk som har flera heta vinstchanser men Erik Adielsson ser ut att kunna segerstrida med ett par ekipage. 
– Jag tror hans bästa chans är i V75-6 med 15 Ultra Bright. Bästa hästen och högst segerchans i loppet, men samtidigt är det många att runda och det kan bli trafikproblem på vägen. 1 Dragster (V75-3) ska räknas tidigt som har höjt sig en nivå på slutet. Även om innerspåret kan bli en fälla då hästen trivs bäst i ryggar så är det ett hett bud vid minsta klaff. Sedan tycker jag både 12 First One In (V75-1) och 11 Jori Boko (V75-4) är två skrällar att se upp med som Erik kör.

 Omgångens bästa spik, vilken landar du i då?
– 7 Demon Ima (V75-4) är nog den häst som har störst vinstchans i omgången, men är spelad till 77 procent i nuläget vilket är alldeles för mycket. Runt 50 procent är det en tänkbar spik. 
– Den jag har fastnat för istället är 1 Lorelei Marie (V75-2) som har ett perfekt utgångsläge. Ska ha en bra chans att försvara innerspåret och därifrån är det hästen att slå. Det är inte heller omöjligt att Uhrberg får styra och ställa som han vill där framme i täten. Omgångens mest spelvärda ekipage som jag tror har betydligt högre vinstchans än vad strecken visar. Ekipaget är inte ens favorit i loppet vilket jag kan tycka är lite märkligt!

Två skrällar som vi måste se upp med! Vilka vill du nämna för prenumeranterna av nyhetsbrevet?
– Finns flera intressanta skrällar i omgången och jag vill främst varna för 10 Silver Bullit (V75-4) och 10 Mr Perfection (bilden) i V75-5.
– 10 Silver Bullit är ett hett bud bakom den stora favoriten. Det handlar om en stark och rejäl häst som duger bra i klassen. Tål att göra en del jobb själv och skulle favoriten ha en sämre dag kan skrällen vara ett faktum.
– 10 Mr Perfection kommer från en seger och avslutade då starkt. Behöver lite tempo på vägen för att komma in i matchen, men distansen är inga problem och det blir en skräll att räkna med. 

Jimmy Tappers andelssystem

Klicka här för TAPPER SISTA MINUTEN – 287kr >>
– Andelen där jag bygger systemet genom värmningar, intressanta utrustningsändringar och taktisk information från mitt arbete på storavinster.se

Klicka här för TAPPERS TAPPRA – 144kr >>
– Ett lite mer vågat system där favoriter kan lämnas på bänken och underspelade hästar kan spikas.

 


Andra nyheter