Foto: TR Bild
– 14 Leon Zon i V75-2 och 7 Four Guys Dream (bilden) i V75-5 är verkligen bortglömda av de tidiga spelarna. Två lågprocentare som man inte får missa!
 Det säger Felix Erixson inför finalen av Winter Burst som avgörs idag på Nyårsafton. Axevalla travbana är det som gäller precis som tidigare och enligt de senaste prognoserna så har en ensam vinnare chansen att plocka hem hela 82 miljoner kronor på V75. Vilken speldag som avslutar travåret 2020! Hos oss på Solvalla Andelar har spelläggarna öppnat upp totalt 38 olika system att välja på ifall man vill haka på i jakten på sju rätt. Observera att V75-1 startar klockan 15:00!
 
Felix, Axevalla har fått till trevliga spelomgångar de senaste åren den här dagen. Hur har de lyckats i år med V75-omgången?
– Jag tycker ofta att Axevalla har väldigt intressanta omgångar och de avslutar på bästa sätt, dagens omgång ser mycket intressant ut. Jag blir inte det minsta förvånad om de som sätter sju rätt kan fira in det nya året som miljonärer!
 
Nyinstiftade Sylvesterloppet (V75-7) blir en stor snackis med tanke på förstapriset. 337.080 kronor väntar vinnaren i avslutningen. Dina tankar om hur man löser loppet, många spelare verkar tycka det ser svårlöst och väldigt spelintressant ut. Vilka tror du mest på?
– Jag kan hålla med kollektivet om att det vid första anblick ser väldigt svårt ut, jag gillar både 11 Grainfield Aiden och 12 Vagabond Bi som har högt grundkunnande – men jag är osäker om den riktiga toppformen sitter som den ska där. Så jag vill lyfta fram 6 Phoenix Photo här. Svante Ericssons sexåriga valack har förvisso inte startat sedan i juli, men han har gått bra efter vila
förut och Svante meddelar även att han kört rejält hemma och är riktigt nöjd inför detta. Tänkbar spelvärd spik när kollektivet ska gardera!?
 
Bästa V75-spiken i omgången annars, vem tycker du att det är?
– Allting beror på hur streckprocenten landar, i nuläget är det bara omsatt mindre än tio procent av vad som kommer omsättas – men jag tycker att 11 Tullibardine Boe (V75-1) har en bra uppgift och tycker det är en riktigt bra spik! Allvarligaste hotet mot Tullibardine Boe hittar vi på startvolten i 2 M.T.One Wish, men jag tror att Tullibardine Boe har mer hårdhet.
 
Nytt år snart, vad skulle du vilja ändra främst i Travsporten om du fick välja fritt till 2021?
– Som den spelare jag är så vill jag lyfta fram tre saker:
Korrekt sko- och vagninfo från tränarna.
Fyllda- och spelintressanta lopp.
Tydligare regelverk.
 
Felix Erixsons V75-andelar:
 
 
 

Andra nyheter