FOto: TR Bild

Samtliga landets travbanor håller på grund av pandemin stängda publikplatser.
Solvalla gör ett försök att bjuda in bakom kulisserna när det körs STL-finaler på annandagen 26 december genom en fem timmar lång livessändning från bankanten.

 Solvalla har under hösten genomfört en enkätundersökning och i gruppen med fler än 5.000 respondenter har synpunkten varit tydlig: i avsaknad av banbesök önskar man ”hemifrån” möjligheten att komma närmare sporten och de aktiva.

– Det här är en pilotsändning som ska ha en tydlig sportvinkel. Spelet sköter Kanal75 fantastiskt och det finns ingen anledning att Solvalla ska konkurrera med dem. Vi ska ha fyr- och tvåbenta i fokus, säger Solvallas vd Jörgen Forsberg.

Strålkastarna under sändningen kommer landa på travsporten i allmänhet och sporten runt Solvalla där det bjuds in till interaktivitet från tittarna som blir en testpanel med möjlighet att påverka framtidens tv-sändningar från huvudstadsbanan.

– Vi vill gärna ha respons och synpunkter och vi ger möjlighet att ha dessa i direktsändning, säger Jörgen Forsberg.

Sändningen drar igång 14.20 på lördag 26 december och pågår i fem timmar, till tävlingsdagens slut. Den kommer att visas för inloggade på atg.se som egen bankanal under namnet Solvalla TV.

Programledare blir Peter Henriksson som vid sin sida får Ola Lernå.

– Vi vill vara inbjudande, nördiga och lyfta fram sporten. Lite oväntad statistik, några digitala gäster i form av hästägare och tränare och massor med travsport i toppklass. Vi är överladdade och det enda negativa jag kan komma på är att jag själv inte har möjlighet att se pilotavsnittet av Solvalla TV direkt, säger Ola Lernå.


Andra nyheter