Foto: TR Bild

– En favorit som ska garderas är 1 He’s Marvelous (V75-6). Läget är bra och det är den troliga ledaren, men han möter dock flera tuffa konkurrenter. Med endast en seger på V75 och 0/5 med skor på hovarna är det en favorit i fara. Jag tror att 9 Speedy Tilly (bilden) kan få en bra resa och det är en tänkbar spik som inte ens är favorit i loppet.

Det säger Solvalla Andelars Jimmy Tapper inför lördagens V75-omgång på Åby. Jimmy och våra övriga spelläggare håller givetvis öppna sina system till V75-omgången och totalt så finns det 33 olika varianter att haka på – med insatser från 16 kronor upp till 700 kronor per andel.
Ni har väl inte missat att det numera även finns V64-andelar att haka på? V64 hade premiär hos andelsspelen förra måndagen vilket innebär att det även på vardagarna finns chansen att haka på andelsspel. Ikväll fredag så är det Kalmar som har hand om V64-tävlingarna.

Tillbaka till Åbytravet som har hand om lördagens V75-tävlingar! Åby som ju är känt för sina dubbla open stretch-spår vilket spelarna gillar. Tänker du annorlunda när du spelar till Åby jämfört med andra banor, Jimmy Tapper? Och hur tycker du lördagens spelomgång ser ut?
– Åby som bana är rolig då mycket kan hända och många hästar får chansen till slut. Har inte något speciellt upplägg just på den här banan, men brukar ha med mig ett par saker:
– Ledningen är inte lika viktig på Åby som på vissa andra banor med tanke på dubbla open stretch.
– Bakspår är inte lika stor nackdel då vi hittar fler vinnare just på Åby från bakspåret än genomsnittet på V75.
– Omgången i övrigt tycker jag har potential. Även om det finns ett par favoriter som har en bra uppgift framför sig så är det flera jämna lopp på förhand. Lägg till barfotaförbudet som startat nu i december som öppnar upp loppen ytterligare.

Du nämnde inledningsvis en favorit som måste garderas. Om vi vänder på det, vilken V75-favorit håller du som den starkaste på förhand?
– Jag tror 3 Behind Bars (V75-4) har en toppchans att leda från start till mål. Det är den häst med högst vinstchans i hela omgången, men han är samtidigt streckad därefter.
– Vill därför lyfta fram en andra spik i omgången och det är 4 Vikens High Yield (V75-7). Jag tror Robert Bergh kör till i ett andra skede och sitter tidigt i ledningen, en position som hästen trivs extra bra i. Håller fin form för dagen och möter överkomligt motstånd. Endast strax över 30 procent i skrivande stund är bra och segermöjligheterna ska vara betydligt högre, en sund spik att luta sig emot.

Två bra speldrag som måste med på kupongen! Vilka två vill du lyfta fram då?
– Har hittat ett par drag i omgången som jag tycker är underspelade och borde ha högre vinstchans än vad procenten visar. 14 Aura S.L (V75-2) är ett givet streck på kupongen. Stolopp med spårtrappa gör det till ett av omgångens mest öppna lopp. Det ser ut att kunna gå undan i loppet vilket skulle gynna min idé som är en stark och rejäl häst. Fäller många med minst klaff!
– 6 J.J.Stitch (V75-3) kommer med dokumenterad form och duger bra i det här sällskapet. Bara det inte strular i inledningen så ska han vara med och göra upp om segern. Till endast fem procent i nuläget är det ett av omgångens stora drag som ska räknas tidigt i ett öppet lopp!

Möjligheterna om man vill haka på dig till V75-omgången är?

Har tre olika andelsspel med tre olika upplägg:

Klicka här för TAPPER – SISTA MINUTEN – 239kr >>

Klicka här för TAPPERS TAPPRA – 144kr >>

Klicka här för TAPPERS LILLA – 77kr >>


Andra nyheter