Foto: TR Bild

– Jag kan inte köpa att 1 Ovation L.A. är klar favorit i V75-3. Egentligen är ju förutsättningarna så bra som de kan bli med en startsnabb häst över kort distans på spetsbanan Jägersro, men i det här fallet så tycker jag helt enkelt att 2 Becker är en bättre häst och är han som senast, då han vann lätt på ett tilltalande sätt, så tror jag på goda möjligheter att vinna loppet. Beaktat insatsprocent så är det här en given spik för mig!

Det säger Stefan Bengtsson (Spelamedflera.se) inför lördagens V75-jackpot på Jägersro. Aktuell prognos säger att en ensam vinnare har möjlighet att plocka hem hela 55 miljoner kronor! Hos oss på Solvalla Andelar finns det totalt 39 olika andelssystem som håller öppet till lördagens jackpot – med insatser från 16 kronor upp till 1.500 kronor per andel.

Stefan Bengtsson är en av spelläggarna som håller öppet sina system.Vad är din känsla kring lördagens omgång på Jägersro? Det blev lättlöst förra veckan..
– Att sia om utdelning är aldrig enkelt. Rent matematiskt tycker jag att det är en rätt normal omgång. Tittar vi närmare på loppen så är det ett par lopp som känns lite ojämna där en handfull hästar har väldigt låg chans, men det finns också flera lopp med skrällkaraktär. Ska jag gissa på något så blir det något mitt emellan lätt och svårt!

Finalen i Svensk Uppfödningslöpning utgör en av V75-avdelningarna. Dina tankar kring 2-åringsloppet (V75-4), hur många streck behövs?
– Per Nordström sitter ju med imponerande tre hästar som alla är rejält betrodda och till att börja med så är det en verkligt stark prestation att lyckas med beaktat hur liten tränare Per ändå är.
– Ska jag vara lite kritisk i allmänhet vad gäller loppet så är den här finalen en av de sämre på rätt många år. 1 Good Vibes har bästa läget och får antingen spets eller troligen rygg på en bra stallkamrat i form av 2 Islay Mist Sisu och det kommer ju inte bli så att dessa kör hårt mot varandra så Good Vibes är den som har högst chans få ett bra lopp och adderar jag till det visad fin form så är det förstastrecket. Jag kommer dock att gardera upp loppet och 8 Mellby Jinx känns kapacitetsmässigt som den som är värst emot.

Bästa spiken nämnde du var Becker tidigare. En skräll som vi ska se upp med i övrigt?
– Nu gillar jag generellt inte en häst som galopperat lite halvt omotiverat i två starter på slutet men sett till kunnande så är 8 Harran Boko minst lika bra som Elian Web i V75-6, speciellt över 2140 meter. Även om spåret inte är det bästa och det ska bli skor runt om nu, vilket är en nackdel, så är det alldeles för stor skillnad i insatsprocent och till runt fem procent så är Harran Boko given på mina system. Han hade kommit i mål på en låg 1,12-tid över 2640 meter senast bakom Cab Lane och det duger absolut i denna lite klena och ojämna gulddivision.

Möjligheterna att haka på dig den här jackpotomgången på V75 är?
– Det är som sagt jackpot så förutom mitt vanliga lag så kör jag även ett jackpot-system den här veckan, Spelamedflera.se heter lagen och det finns ett system för 150 kronor/andel och ett för 300 kronor/andel.

Klicka här för Spelamedflera.se 300 kronor >>

Klicka här för Spelamedflera.se 150 kronor >>

 

 

 

 


Andra nyheter