Foto: TR Bild

– I V75-4 hoppas jag att många sprider strecken för jag är inne på att spika 9 Global Winner som nu har lopp i kroppen och tränar väldigt bra enligt Timo Nurmos!

Det säger Solvallas sportchef Anders Malmrot inför lördagens V75-omgång. Breeders Crown-helgen som innebär tävlingar både lördag och söndag på Eskilstuna med V75 och högklassig travsport!

Och Anders, du kommer ju dessutom med fin spelform till detta! Full pott på V75 förra veckan med 2.851 kronor tillbaka per andel på ditt system hos oss på Solvalla Andelar. Berätta lite om vinsten!
– Det var roligt att få sätta sjuan då jag tycker det varit mycket stolpe ut ett tag. Grunden var Farlander Am som jag spikade och det var skönt när han visade över upploppet att det inte var något snack om vem som var bästa hästen i loppet, även om Ingo fått bestämma i täten. Sedan är man ju så funtad att man alltid ser skrällarna bakom vinnarna som fanns med på lappen (t.ex Oscar L.A. och Antonio Trot), men det sitter rotat sedan länge!

Som nämnt är det Eskilstuna för hela slanten den här helgen. Går man in med extra bra självförtroende med en spelvinst i ryggen och hur tycker du att V75-omgången ser ut denna lördag?
– Jag tycker ju inte att det ska spela någon roll egentligen men visst känns det bra att ha sju rätt i ryggen och det känns som dragen utkristalliserar sig lättare när man är i flytet. Dessutom är Sundbyholmstravet en bana jag gillar både som arena och spelmässigt och omgången på lördag är inget undantag då loppen har hög sportslig kvalité samtidigt som speldragen är många.

Global Winner har du redan nämnt som en häst du tror mycket på! Någon mer häst du vill lyfta fram som du har bra känsla för?
– I V75-7 känner jag starkt för 10 Heavy Sound (bilden) som är tillbaka igen i toppslag och då innerspåret kan ställa till det för Zarenne Fas så lockar spelprocenten just nu!

Har vi någon riktig lågprocentare man ska se upp med?
– Jag varnar för två riktiga baljor! I V75-5 så har 11 Cargo Door knallform och i stort sett knuffade Payet D.E. i mål senast. Läget är svårt, men det luktar bränt gummi i det här loppet första 500 och då kan Cargo Door skrälla.
– Garderar man Vagabond Bi i V75-6 så måste man strecka 8 Ubiquarian Face som såg väldigt rapp ut senast över mål och han har uteslutande varit ute mot stenhårt motstånd vilket brukar betala sig.

Breeders Crown-helgen är en godbit hos många travälskare. Något särskilt minne du vill dela med dig av?
– Breeders Crown är en höjdare för alla och vilka vinnare det varit genom alla år, helt fantastiskt! För egen del kommer jag aldrig glömma 2015 då jag delägde två finalister i Malkin (3-år h/v, Paciific Broline vann före Readly Express och Heavy Sound) och Donatella Center (3-år sto, Treasure Kronos vann före Princess Face). Att får vara delaktig den dagen var ett minne för livet och även om båda slutade oplacerade så var det en härlig helg med övriga delägare.

Vilka är möjligheterna att haka på dig under spelhelgen?
– Mitt andelsspel den här helgen heter Malmrots Melodikryss och kostar 160 kronor/andel (10 andelar).

Klicka här för Malmrots Melodikryss lördag >>

Klicka här för Malmrots Melodikryss söndag >>


Andra nyheter