Foto: TR Bild

– En häst man inte får glömma kommer redan i den första avdelningen och det är Jörgen Westholms fina treåring 4 Marre’s Dreamboy (V75-1) som senast var nära att kvala in till Kriteriet efter en väldigt mersmakande avslutning. Låter från stallet som att man siktat mot detta race och hittar man bara ner i ett vettigt slagläge efter start så kan man bli farliga när upploppet nalkas, speciellt om man kan bjuda på en liknande prestation som senast på Solvalla. Pass upp till låg procent!

Det säger Andreas Knutsson inför söndagens V75-omgång som avgörs på Solvalla. En omgång som inte innehåller vilka hästar som helst, det är ju nämligen högklassiga semifinaler i Breeders Crown som väntar den här söndagen!

Men Andreas, vi måste ju börja med onsdagens V86-vinst. Du satte 8 rätt på ditt andelsspel vilket gav 3.928 kronor tillbaka per andel. Berätta lite om det!

– Det har gått lite trögt på V86 den senaste tiden så det var riktigt skönt att hänga dit den i onsdags! Spikarna på systemet valde jag rätt tidigt, speciellt Wild Love som jag inte kunde se torska loppet bara Stefan körde i tid. När det gäller Esprit Sisu så kändes det som att man stod på tur för seger och med det gynnsamma utgångsläget så läste jag helt enkelt att det borde vara spets och slut!

Som nämnt är det semifinaler i Breeders Crown som gäller under söndagen på Solvalla. Hur tycker du att spelomgången ser ut?

– Söndagens V75-omgång ser intressant ut och vi kommer bjudas på fin sport där det är de fyra främsta i varje lopp som går vidare till final vilket man ska tänka på. Vi får definitivt hoppas att utdelningen blir några snäpp vassare än igår lördag!

Bästa V75-spiken enligt dig?

– Den hittar man i V75-3 och det är 7 Brambling (bilden) med Örjan Kihlström i sulkyn som närmast kommer från segern i Svenskt Trav-Kriterium. Hingsten öppnade då snabbt till ledningen och försvarade sig berömvärt över upploppet i en spännande duell med San Moteur och Henry Flyer Sisu. Skulle Örjan välja att ladda från början är det inte omöjligt att ekipaget kan bli släppta till ledningen här. Dock tror jag på förhand att detta inte är huvudscenariot utan man siktar nog istället in sig på att syna dödens med cirka varvet kvar och därifrån bör han vara tillräckligt stark och rejäl för att plocka ner ledaren utan några större bekymmer. Spik för min del!

Du nämnde Marre’s Dreamboy i V75-1. Någon mer skräll vi ska se upp med?

– En annan jag vill varna för är Fredrik Wallins fina sto 6 Ies Elisabet som startar i V75-5. Hon måste ha ett rygglopp in i det längsta för att kunna bjuda upp till dans fullt ut, men skulle Mats E Djuse lyckas med det samtidigt som hästen har vaknat på rätt sida – ja då går ingen säker för denna springare som är ruggigt snabb den sista biten! Värt att ha i åtanke är också att Wallin börjar få form på stallet igen och dessutom har man matchat Ies Elisabet mot denna uppgift, spännande till låg procent och hon får absolut inte glömmas om man garderar upp den femte avdelningen.

Vilken favorit är given att fälla?

– Jag tycker att 2 Mascate Match (V75-2) börja skena lite väl mycket på procenten, visst är det en ruggigt bra häst – men motstånd saknas inte och då tänker jag främst på 7 Milady Grace. Senast så blev hon nedtryckt på innerspår och gick sedan imål med gott om krafter sparade. Krafter som hon förhoppningsvis kan nyttja i dagens race istället!

Ta rygg på Knutsson:

Klicka här för KNUTSSON-212kr >>


Andra nyheter