Foto: TR Bild

– Från stallhåll är det väldigt positiva rapporter, man säger att han visat formsvans i träningen och det blir även fortsatt första med norskt huvudlag!

Det säger Markus Bergström (Skrällkungen) om ett av sina två skrälldrag till lördagens V75-omgång på Åby. Och det är inte vilken omgång som helst som väntar! SM-helgen på Åby är det som gäller och förutom att det ska koras svenska mästare så är det dessutom dubbeljackpot på V75-spelet. En ensam vinnare har chansen att ta hem hela 66 miljoner kronor, vilken spellördag som väntar!

Hos Solvalla Andelar håller våra spelläggare givetvis öppet sina system och har lagt många timmar på att analysera lördagens lopp. Markus Bergström, hur tycker du att omgången ser ut på förhand?
– Jag tycker att den känns rätt öppen överlag. Visst finns det en 2-3 ekipage som höjer sig i några av avdelningarna, men jag är inte alls främmande för att det kan skrälla även där.
– Det är ungefär två månader sedan vi smällde in 385.000 kronor och drygt 63.000 kronor/andel under just en jackpotomgång. Extramiljoner i potten höjer spänningen och visst är jag laddad. Sportsligt ser jag verkligen fram emot Stoeliten, vilket lopp!

Du hintade om ett skrällbud ovan, vem var det och kan vi få ytterligare en skräll att se upp med?
– 3 Jackpot Band (V75-4) var det! De betrodda är bra, visst. Och dom lär parkera i spets respektive först utvändigt. Men i min bok står det ledarryggen på mitt drag och jag tycker han är ett av omgångens mest intressanta skrällbud!
– 4 Zacapa Grim (V75-5) kanske inte räknas fullt ut som en skräll, spelad på 10 procent vid fredag lunch, men henne vill jag också varna för. Snabb ut och stark, gör hela tiden bra insatser och jag är faktiskt inne på att man utan för mycket otur bara är bäst här!

Svenskt Mästerskap avslutar omgången där Solvallatränade Who’s Who blir favorit. Vem är din vinnare i SM?
– 5 Who´s Who (V75-7) är en häst jag verkligen håller högt. Men det gäller även 4 Very Kronos som blev den stora spårvinnaren. Som jag läser loppet står det överta ledningen för Very Kronos i programmet och då blir han inte lätt att tas med. Strecken på Who´s Who har till min besvikelse minskat, och jag är inne på att Very Kronos blir favorit till slut.
– Det ska dock sägas att jag verkligen gillade intrycket på 11 Cyber Lane senast, och kan speediga 1 Milliondollarryhme hålla upp ledarryggen så är det inte omöjligt att även den duon ska kunna bjuda upp till match. Men tipset till Very Kronos!

Monté-SM (V75-3) har varit en stor snackis under veckan med hästar som inte startat i disciplinen tidigare. Kan du hjälpa oss lite med dina tankar om loppet och hur vi löser det?
– Ja det har tjafsats en hel del om den avdelningen. Jag personligen är lite kluven kring frågan. Visst är det svårtippat med tre debutanter i disciplinen, men samtidigt tycker jag det höjer svårighetsgraden i omgången och loppet får en helt annan karaktär. Är det sådan klass på montéloppen är jag helt klart för det på V75-spelet och att det är debutanter har sina för- och nackdelar.
– Fungerar 5 Rajesh Face får han nog överta oavsett ledningen, ingen vill väl ha honom utvändigt? Är han sen så fin som han varit tidigare i monté är det såklart hästen att slå. Men 2 Pastore Bob är blixtsnabb ut i vagn och jag läste att Johan är inne på att han är det även i monté, Lina bör med andra ord kunna lägga vantarna på ledningen trots att både 1 och 7 är startsnabba. Hon är nog nöjd med ledarryggen sen och därifrån tror jag 2 Pastore Bob kan bli riktigt farlig. 1 Chianti lär få en bra resa och är given vid gardering, däremot är jag mer tveksam till 10 Baron Gift som inte imponerat på mig på slutet. 7 Galactica är skrällen, snabb ut och trivs inom disciplinen. Även 3 Robin Hood och 4 Smevikens Cruiser är vana att tävla i monté och de ska absolut inte underskattas.

Möjligheterna att haka på dina V75-andelar är?

SKRÄLLKUNGEN FISKAR: Här siktar vi in oss på miljonerna, ibland går vi över gränsen till Idiotiskt. (60kr / andel)
KLICKA HÄR FÖR SKRÄLLKUNGEN FISKAR – 60 kr >> 

SKRÄLLKUNGEN MINI: Här snackar vi om en insats för alla plånböcker. Upplägget kommer att variera men målet är att göra så mycket som möjligt med så lite som möjligt. (10kr/andel)
KLICKA HÄR FÖR SKRÄLLKUNGEN MINI – 10 kr >> 

Varmt välkomna att vara med i jakten på miljonerna!

 

Andra nyheter