Foto: TR Bild.

Även om Solvalla inte slår upp portarna, så öppnas de lite på glänt för hästägare och publik från och med fredag 9 oktober.

– Det här har vi längtat efter. Framförallt är det riktigt roligt att äntligen kunna välkomna hästägarna tillbaka till banan, säger Solvallas vd Jörgen Forsberg.

Sedan i mitten av mars har samtliga svenska travbanor klassificerats som en arbetsplats helt utan publik på grund av pandemin covid-19. Men med nya direktiv från Regeringen och Folkhälsomyndigheten från 8 oktober ges möjlighet till publik för arrangemang med serveringsställen under strikta former.

För Solvallas del ger det möjlighet att restaurangverksamheten på Bistron kan servera mat på tävlingsdagar för sittande gäster. Och hästägarna kommer självklart att prioriteras. 

Det sker under ansvarsfulla och säkra former och för att undvika köer och rörelse i lokalen så kommer bland annat spelkassorna att vara stängda.

Restaurangplatser på Bistron bokas i förväg, förköp görs via solvalla.se. Tyvärr kan inte möjlighet till drop-in under tävlingsdagarna ges.

Antalet platser är begränsade och under det första dygnet efter att startlistorna är klara till respektive tävlingsdag ges förtur till hästägare med starthäst.

De första tävlingsdagarna blir lunchtävlingar med V65® fredag 9 oktober samt kvällstävlingar med V86® onsdag 14 oktober.

Utöver tävlingsdagarna så har Bistron lunchservering på vardagar.

 

Pressmeddelande från Solvalla.


Andra nyheter