Foto: TR Bild

– Jag kommer att gå på Svante Båths 2 Awesome Kronos i V75-2 som jag tror leder runt om. Hästen är lite knepig bakom hästar, men i ledningen väldigt effektiv och snabb och han springer 1.11 i spets och då bör han vinna! Erik Adielsson är också väldigt säker i dessa sammanhang och jag litar fullt ut på att han löser uppgiften.

Det säger Anders Malmrot inför lördagens V75-jackpot på Jägersro där en ensam vinnare har möjligheten att plocka hem hela 61 miljoner kronor. Det är dock inte bara spelet i fokus den här helgen – under söndagen avgörs finalerna i Svenskt Travderby och Derbystoet vilket är några av årets stora travhöjdpunkter. Derbyhelgen på Jägersro Anders, vad har du för derbyminnen som du minns särskilt väl?
– En härlig travhelg väntar och därifrån är det många minnen som etsat sig fast. Ett av mina bästa minnen är när Hilda Zonett, tillsammans med Robert Bergh, vann Derbyt 2001 trots tidig galopp. Hennes avslutning långt ut i banan var fenomenal och att som sto tvåla dit killarna är det ingen som klarat sedan hon vann.

Din känsla när du kollar in startlistorna till lördag och kan vi få be om några fler speldrag till jackpotomgången?
– Lördagens V75-omgång är oerhört spelintressant och väldigt öppen. 13 Rackham i V75-3 är jag inne på bara är bäst. Han var satt för att vara i toppform denna helg och jag tyckte han höll bra i derbyuttagningarna. Läget är inte så tokigt och hans styrka tror jag avgör under slutrundan. En rolig skräll är 11 Valborg Marje i V75-4. Hon spurtade sylvasst efter sen lucka senast och får hon rätt ryggar är hon mycket intressant till låg procent!

Vi var inne på Derbyt och Derbystoet och kan ju inte släppa dig utan att fråga dig om dina favoriter inför söndagen. Vad heter dina finalvinnare?
– 19 år efter Hilda Zonett har Robert Bergh nya fina chanser att vinna Derbyt, både som kusk och tränare. Efter uttagningarna är det hur öppet som helst och kvalitén är hög på fyraåringarna i årets final. Jag har imponerats av Daniel Redéns Don Fanucci Zet och den hästens utveckling och jag tror fortfarande han segerstrider, men efter spårdragningen är min favorit till segern Hail Mary som ska slås från ledningen. En oslipad diamant som har chansen att glänsa på söndag! I Derbystoet är kullens drottning Diana Zet i förarsätet, men jag är inne på att Daniel Redéns Milady Grace är den tuffaste och förordar henne före stallkamraten.

Vilka V75-andelar finns det möjlighet att haka på till lördag?
– Malmrots Melodikryss heter mitt ena andelslag där andelarna kostar 100 kronor (20 andelar). Sedan finns numera även Malmrot Jackpot där varje andel kostar 500 kronor (10 andelar). Lycka till!

Klicka här för Malmrots Melodikryss – 100kr >>

Klicka här för Malmrot Jackpot – 500kr >>


Andra nyheter