Foto: TR Bild

En mycket spännande kväll väntar på Jägersro denna tisdag! Uttagningsloppen till Svenskt Travderby och Derbystoet ska avgöras – en chans i livet för de fyraåriga hästarna och räkna med mycket nerver hos ägare, skötare, tränare och kuskar ikväll då man ska försöka uppfylla drömmen om att kvala in till final.

Spelmässigt så körs det V75 ikväll och vi har kollat läget med Andreas Knutsson (Travimperiet) inför kvällen som ger sin syn på omgången:

– Jag tycker omgången ser spännande ut på förhand och vi kan nog få se en hel racing då många vill ta sig vidare till finalen, vilket kanske kan öppna upp för en och annan skräll. När det gäller Jägersro så är det ingen hemlighet att det är viktigt att vara med i den främre träffen!

Har du någon bra spik att bjuda på till kvällens omgång?

– En motiverad spik och som bör ha goda chanser att hålla upp ledningen i sitt race är Robert Berghs fina 1 Power (bilden) i V75-5 som verkar ha hittat tillbaka till sin fina form som man hade under fjolåret. Att Per Lennartsson sitter upp denna gång ska inte vara något negativt då han oftast underskattas som kusk, men i våra ögon är han magisk och dessutom verkar han besitta ett lugn som vi tror smittar av sig till hästarna på ett positivt sätt. Hela vägen nu Per!

Någon favorit som lever farligt?

– En favorit som lever farligt tror vi är 12 Brother Bill som startar från bricka tolv i V75-2 där det kan bli tufft att runda detta fält, speciellt om det skulle bli lite trafikproblem under vägen. Given gå emot!

Skrällar tar vi gärna emot här i Nyhetsbrevet! Finns det någon rolig sådan att nämna?

– En skräll som vill vi varna för är redan i den första avdelningen och då Fredrik Perssons 11 Benjamin S.H. (V75-1) som dagen till ära får Örjan upp i vagnen för första gången. Stall i form, kusk i superform och minns vinsten på Visbys oval där man bjöd på en magisk avslutning som lämnade övriga som statister över upploppet. Självklart tuffare motstånd denna gång, men kan man göra om den insatsen så kan det räcka långt, kanske hela vägen till final.
– Ytterligare en skräll som kan vara värd att ha med på kupongen är Fredrik Wallins 6 Ies Elisabet (V75-4) som såg smällfin ut i sitt senaste race. Hittar bara Jepson ner i en vettig rygg från start samtidigt som tempot hålls uppe så har man en ruggig avslutning att tillgå och då går ingen säker för denna spurtkanon som startar i V75-4.

Här är Andreas Knutssons andelsspel till kvällens V75-omgång:

Klicka här för KNUTSSON-212kr >>

Klicka här för TRAVIMPERIET-99kr >>

Tävlingarna på Jägersro drar igång klockan 18:00 med det första uttagningsloppet och V75-spelet startar sedan klockan 19:30 i samband med kvällens femte lopp.


Andra nyheter