Foto: TR Bild

Daniel Redén och Örjan Kihlström vinner en hel del lopp tillsammans…
På onsdagen tog duon hem de två största loppen – Jubileumspokalen och EM för ston – på Solvalla.
I miljonloppet Jubileumspokalen blev Missle Hill hjälpt av ett hiskeligt tempo men sexan från Elitloppet i maj avslutade också som en missil över upploppet.
– Örjan är fantastisk. Mitt stall vinner många lopp tack vare honom, sa tränaren Redén som även vann EM för ston med Conrads Rödluva med nämnda kusk.

Strax före klockan halv tio på onsdagskvällen rullade startbilen och släppte iväg de nio hästarna i Jubileumspokalen.
Kvällen med det stora femåringsloppet med en miljon i förstapris har vuxit till Solvallas största evenemang efter Elitloppet och en stor publik brukar vara med och bygga stämningen år efter år.
Nu blev det inte så den här gången på grund av kända skäl. Men storpubliken på nätet satt säkert inte bara tysta framför skärmarna över upploppet i V76-6.
Örjan Kihlström låg absolut sist i niohästarsfältet med Missle Hill när 300 meter återstod. Sexan från Elitloppet i våras svarade dock mer än bra på det norska huvudlaget som hästen utrustades med för första gången.
– Örjan begärde ett norskt huvudlag efter värmningen och när hästen såg allt omkring sig, sprang han också och vinglade hela loppet. Men när Örjan drog det där…herregud vad han avslutade. Jag har Örjan att tacka för seger i dag, sade Daniel Redén.

Missle Hill hann fram precis innan mållinjen och flög fram. Segermarginalen kan vid det här laget nästan kallas ”säker Kihlströmsk marginal”.
Missle Hill backades ner från sitt sjundespår i starten. Samtidigt duellerade Rikard N Skoglund bakom Stoletheshow och Magnus A Djuse med Zarenne Fas i 500 meter och efter 1.05,7 första 500 och 1.08,7 första 1000 skulle det förstås ha varit god natt för båda hästarna. Rikard N Skoglund ville verkligen köra i ledningen med Halmstadtränaren Marcus Lindgrens Stoletheshow och hade också fog för det.
Stoletheshow var makalöst tapper och kämpade på trötta ben och blev bara passerad av Missle Hill sista biten. Trea överraskningen Classichap och Åsbjörn Tengsareid som slank upp från en invändig position.

Daniel Redén:
– Jag hade lite gett upp men det blev ju körning. Han är grym Örjan. Man önskar ju alla stall skulle ha honom som kusk.
Örjan Kihlström kontrade:
– Ja, eller om alla stall har en Missle Hill. I dag var han fantastisk. Det är bara synd att det inte är några människor här i kväll. Annars är allting fantastiskt, sade segerkusken.
Segertiden 1.10,2 över 2140 meter är den näst snabbaste i Jubileumspokalens historia. Endast Readly Express världsrekord 1.09,9 från 2017 är snabbare.

 

Text: Mikael Wikner, Kanal 75
Foto: TR Bild/Lena Emmoth


Andra nyheter