Foto: TR Bild

V86 avgörs på Solvalla och givetvis är våra spelläggare extra laddade då det är hemmaplan för Solvalla Andelar ikväll onsdag! Spelformen hos våra spelläggare är dessutom riktigt bra med flera fina spelvinster på slutet och tar man en titt i rankingen vad gäller V86 och V75 så är det många andelslag som har högsta möjliga tre stjärnor just nu.

Vi har tagit tempen på Magnus Eriksson (FRÄCKIS) inför kvällens V86-omgång och bad honom först att presentera sig själv:

– Jag heter Mange och är relativt ny som spelexpert på Solvalla Andelar. 52 år ung med två vuxna barn, uppvuxen i Halmstad. Men sen 10 år bosatt i Höllviken. Är dock definitivt inte ny inom travet, det är nu 40 år sen mitt intresse för sporten väcktes för första gången på Halmstadtravet. Har följt travet extremt intensivt senaste 25 åren och lyckats med att dra in flertalet miljonvinster till olika spelombud som deras expert! Jag tittar direkt på startlistorna när de släpps, omgående efter det börjar mitt idoga arbete med att läsa på om loppen, syna favoriterna, kolla i lopparkivet och sen att lyssna in all vettig information på liven. Mina idéer trillar in, men är aldrig huggna i sten. Balans och utrustning kan ha så otroligt stor påverkan på vissa hästar numera. Det kan t.o.m. väcka en gammal sur åsna till liv och måste man därför ha koll på! Vi får dock aldrig glömma att vi har med levande varelser att göra. Allt kan hända.

V86 på Solvalla den här veckan. Vilket är ditt bästa spelminne från Solvalla?

– Mitt bästa spelminne ifrån Solvalla så väljer jag istället mer upplevelsen av Elitloppet. Både 2001 och 2002 såg jag Varenne på plats då han vann Elitloppet vilket är en ynnest att få ha upplevt! Samt det galnaste av dem alla Copiad vs Pine Chip 1994, men tyvärr såg jag sistnämnda på TV.

Hur tycker du att V86-omgången den här veckan ser ut?

– Som vanligt är V86 veckans bästa och mest spännande spel! 2-3 favoriter kan vinna och ändå ger 8 rätt många gånger miljonutdelning. Ser otroligt svår ut i 4-5 lopp ikväll. Redén skickar ju ut ett par stycken kanoner, Conrads Rödluva (bilden) känns svår att gå emot. Sen har Nurmos och Melander fina hästar till start och dem går ju starkt nu.

Bästa spiken denna onsdag, vart hittar vi den och varför vinner den?

– 3 Conrads Rödluva (V86-1), finns det fler superlativ att skriva om denna kanon? Jag tycker att hon har en mycket passande uppgift.

Någon skräll man inte får missa! Vem och varför?

– Mina skrällar/drag i omgången är 1 Vine Vision (V86-6). Trivs på distansen och Claes hästar går som tåget. Samt 14 Martin Tooma (V86-2). Gjorde ett otroligt bra lopp sist och är inte ett dugg sämre än någon annan i detta öppna lopp. Kevin är en väldigt duktig kusk som tar för sig mer och mer. Tror det bara smäller till ute vid korvkiosken inne på upploppet!

Om man vill haka på dig till V86-omgången, vad finns det då för alternativ?

– Man hittar alla min andelsspel på Solvalla Andelar under butiksandelar på ATG. Jag startade även en FB grupp för ca 2 månader sen, där jag dagligen lägger andelsspel, samt länkar alla spel inom V75,V86 och GS75 till Solvalla Andelar. Sidan heter Trav &Tips med Fräckis och går att nå via FB eller min länk: https://www.facebook.com/groups/182205956439290 

På dessa större streckspelen har jag tre olika system, ett Fräckis – Stora för ca 300-500 kr och max 12 andelar,  Fräckis – Lilla med ett pris på ca 100 – 150 kr ca 20 andelar, och min nyhet som är Fräckis – Luring där jag verkligen försöker att hitta en eller två spikar utanför boxen.

Fräckis Stora

Klicka här för Fräckis Stora >>

Fräckis Lilla

Klicka här för Fräckis Lilla >>

Fräckis Luring

Klicka här för Fräckis Luring >>


Andra nyheter