Foto: TR Bild

Jackpot på V75 då det är Stochampionatshelg på Axevalla och en ensam vinnare har enligt prognosen chansen att plocka hem hela 58 miljoner kronor på V75-spelet den här lördagen. Hos Solvalla Andelar laddar våra spelläggare för en spännande spelhelg, där det dessutom är Extra-V75 under söndagen då finalen av Stochampionatet ska avgöras!

Sedan en tid tillbaka finns Solvallas sportchef Anders Malmrot som en av spelläggarna hos Solvalla Andelar och vi passade på att kolla läget inför lördagens jackpotomgång. Axevalla och Stochampionatshelgen som väntar Anders, vad har du för bästa minne ifrån just Stochampionatet?

– Stochampionatshelgen har tillsammans med elitloppshelgen alltid varit mina favoriter i travkalendern. Inramningen på Axevalla under tre dagar är unik i Sverige och stämningen runt hela banan brukar vara härlig där kuskar och hästar hyllas i sommarvärmen. Jag började åka dit tidigt 90-tal och de vinnare som etsat sig fast allra mest hos mig är superstona Ina Scot och Lovely Godiva. Det var fantastiska hästar och verkligen folkkära ekipage som gav uttryck för styrkeprovet Stochampionatet!

Jackpot på V75 på lördag och som nämnt Axevalla som gäller. Vad gillar du den kombinationen spelmässigt och tänker du annorlunda när det jackpot på V75 kontra en vanlig omgång?

– Det är ju vida omtalat med Axevallas långa upplopp, men faktum kvarstår att det är extra roligt med ett utslagsgivande upplopp där ledarhästen inte rinner undan per automatik. Det tillsammans med, som jag tycker i alla fall, en öppen omgång gör att det känns extra intressant. Grundtanken i hur jag ser på häst förändras inte för att det är jackpot, utan jag letar vinnarna på samma sätt som i en vanlig omgång. Den häst som jag anser ha bäst chans i omgången spikar jag.

Har du något givet drag som man måste plocka med, eller kanske rent av en spik att bjuda på redan nu?

– 1 Cab Lane (V75-6) är en mycket bra häst som började sin karriär lovande men fick inte till det som hårt spelad i både Derbyt och Europaderbyt. Han var lite tung i kroppen senast men jag gillar när hästar som Cab Lane tävlat över kort distans (som senast) och ändå avslutat bra och fått upp speeden, för att i nästa start ha perfekta förutsättningar med optimal balans. Han blir mycket svårslagen tror jag.

En skräll som definitivt kommer vara med på ditt system! Vem och varför väljer du då?

– 4 Ubiquarian Face (V75-5) lär stiga på procenten, för när detta skrivs är han spelad på tre procent vilket är helt galet. Han är i mycket bra form, har mött topphästar i varje start och har ett perfekt läge. Han är mitt förstastreck i loppet och kan vara en tänkbar chansspik!

Vilken andel finns att haka på om man vill följa dig i jakten på jackpotmiljonerna?

– Mitt andelsspel heter Malmrots Melodikryss på Solvalla Andelar och andelen kostar 300 kr (10 andelar).

https://www.atg.se/solvallaandelar/spel/114515_V75_2020-07-18_8_5


Andra nyheter