Foto: TR Bild

V86 på Eskilstuna med Fyraåringstestet den här veckan och flera topphästar som visar upp sig, i startlistan hittar vi bland andra obesegrade Ecurie D. Hos Solvalla Andelar är våra spelläggare taggade för en ny onsdag!

En av spelläggarna till kvällen är Felix Erixson och vi har kollat läget med honom inför V86-omgången. Felix, hur tycker du att omgången ser ut på förhand och är det något speciellt man bör tänka på när omgången avgörs på Eskilstuna?

– Jag tycker att omgången ser lite lättare ut än vad V86 brukar vara. Det är inte så att jag räknar med att man ska kunna ta potten/miljonerna då jag tycker det finns ett par riktigt starka favoriter, men som vi vet så krävs det inte mycket för att det ska ge över 100 000 kr på V86 även om ett par favoriter vinner! Två viktiga saker, som hänger ihop med varandra, är att upploppet är 182 meter
(under medelsnittet) på Eskilstuna – så det är en extra fördel att sitta i främre träffen. Den andra viktiga saken att ha med när man gör analyserna är att de inre startspåren är missgynnade i autostart då bilen släpper fältet tidigt efter en kurva.

Bästa spiken, finns det någon sådan redan nu och varför tror du den vinner?

– 2 Heavy Sound (V86-5)! Helt klart. Träningsrapporterna är mycket goda och jag tyckte han travade väldigt bra i kvalloppet. Att det är över ett år sen han tävlade sist tar jag inte så hårt då han förra året gick 1.09,6 i årsdebuten. Inte ens femtio procent i skrivande stund och jag tycker det finns gott om utrymme upp till för att han ska vara spelvärd.

Björn Goop är hårt betrodd i flera av loppen. Håller du med de tidiga spelarna om att han har bra segerchanser?

– Björn Goop har väl alltid bra segerchanser? Haha. Jag hyser största respekt för Björn och tycker han är i en klass för sig i sulkyn. Men ikväll tror jag han får bekänna färg med båda favoriterna 4 Waikiki Silvio (V86-1) i första avdelningen och 5 Enriko Ha (V86-4) i fjärde avdelningen. Däremot vill jag stormvarna för 11 Aper Mede S.M (V86-2) som Björn Goop tränar. Där var det positiva rapporter inför senaste starten, men fick en väldig tung resa då han var ute i tredjespår hela första varvet. 7 procent!

Några skrällar/drag som man inte får missa att plocka med den här kvällen?

– Som jag nämnde här ovanför så är 11 Aper Mede S.M i V86-2 mitt bästa drag i omgången. 3 Findus M. (V86-1) har stor chans att hitta till spets och i skrivande stund är han spelad till 6 procent. Jag måste även försöka fälla supertalangen 9 Ecurie D. (V86-7), när han möter snackhästen 7 Green Manalishi som tyvärr inte riktigt har levt upp till förväntningarna här i Sverige – men jag kan garantera att han har högre vinstchans än de få procenten han är spelad till! I sista avdelningen kommer jag att ha stenkoll på 7 Grainfield Aiden (V86-8). Just nu är han anmäld i vanlig vagn, men jag tror det kommer ändras till bike och då tycker jag Hannu Korpis starka häst är väldigt intressant!

Vilka andelar finns att välja på om man vill haka på dig till V86-omgången?

– Jag har två andelslag till kvällen, Felix Erixson – Solvalla 500 kr och Felix Erixson – Snålisen 100 kr. Båda dessa andelar bygger på samma ranking som jag har gjort inför omgången. Varmt välkommen att hänga med!

https://www.atg.se/solvallaandelar/spel/72824_V86_2020-07-15_14_4

https://www.atg.se/solvallaandelar/spel/74981_V86_2020-07-15_14_4


Andra nyheter