Foto: TR Bild

Erland tror på spets och slut för jackpotspiken

V75-jackpot på Halmstad väntar imorgon lördag. En omgång som dessutom kryddas med extra jackpotmiljoner, en ensam vinnare har möjlighet ta hem hela 64 miljoner kronor! Under söndagen är det även Extra-V75 då Jarlsberg kör tävlingar och omgången där avslutas med Ulf Thoresen Grand International.

Hos Solvalla Andelar är spelläggarna taggade för spelhelgen och vi tog pulsen på Lars Erlandsson (TravmedErland.se) inför jackpotomgången lördag Halmstad och bad honom även presentera sig själv:

– Jag är uppvuxen i Sundbyberg och började springa på Solvallas stallbacke redan som tioåring, där jag har har sopat stallgångar åt både Sören Nordin och K-G Holgersson samt fått klara vinnare av Knut Lindblom, som också tränade en av mina första favorithästar Kentucky Fibber. Efter min ekonomiska utbildning på Frans Schartau kände jag ändå att det var hästarna som var mitt kall och har sedan dess jobbat som redaktör och journalist på ett flertal redaktioner. Guidenförlaget – ATG – Dagens Spel (Snoken) – Stalltipset – Vinnare – Vi Tippa – Klubb 33 – “KorsDragaren med Erland” – för att nämna några. Sedan 2015 driver jag hemsidan TravmedErland.se – som levererar analyser till både V86 och V75, där mina spelförslag spelat in 4,5 miljoner i nettovinst totalt till dags dato!

Vad gillar du bäst med Halmstad, har du några speciella minnen?

– Sprintermästarveckan i Halmstad och Tylösand har under många år varit ett efterlängtat avbrott i vardagen med en perfekt mix av trav, golf och semester. Jag var 25 år när The Onion och Stig H Johansson krossade sina konkurrenter i Sprintermästaren 1983, där segertiden skrevs till 1.12,0/1609a – vilket var världsrekord och chockade en hel travvärld!

Det är V75-jackpot på lördag, har du några prisvärda drag eller skrällar?

– Kioskvältaren Pastor Power (V75-3) har trots flera bra prestationer inte lyckats spräcka segernollan i Silverdivisionen efter hela 16 försök! Han har en kvick startrygg från sitt bakspår, och med lite klaff kan det gå vägen. Jag varnar även för bortglömda Ragazzo da Sopra (V75-6), som kan allt de dagar han vaknat på rätt sida.

Vem är bästa spiken, och varför vinner den?

– Det vore enkelt att säga omgångens mest streckade favorit, Unoicsdue Gnafa (V75-1), som imponerat i två starter i Björn Goops regi. Men jag lyfter fram Matteo (V75-2), som har tagit sex segrar och två andraplatser på åtta starter. Det var visserligen ett par månader sedan han startade varför dagsformen är svårbedömd, men tränare Helen Blomberg har siktat hit då hästen står perfekt inne i klassen på pengarna. Jag tror på tidig ledning och den långa distansen är ett plus!

Vem eller vilka favoriter lever farligt?

– Omgångens näst mest streckade favorit, Hossiana Boko (V75-5) får första Björn Goop i sulkyn och är spetsfavorit när bilen släpper fältet. Men hon gör sin första start över lång distans och det kan bli långt hem över Halmstads 203 meter långa upplopp. Även Ivory di Quattro (V75-7) får många anhängare i avslutningen, men Robert Berghs stallform är inte lika glimrande som den var för några veckor sedan.

TRAVMEDERLAND.SE har tre Tillsammanslag i olika prisklasser till lördagens V75-jackpot – häng på!

“JACKPOT” https://www.atg.se/solvallaandelar/spel/54197_V75_2020-07-04_18_5

“STORA” https://www.atg.se/solvallaandelar/spel/47536_V75_2020-07-04_18_5

“LILLA” https://www.atg.se/solvallaandelar/spel/41223_V75_2020-07-04_18_5

 


Andra nyheter