Foto: TR Bild

Lindesberg kör onsdagens V86-tävlingar och en av hästarna som visar upp sig är Missle Hill som var med i årets upplaga av Elitloppet på Solvalla. Där blev det en sjätteplats i finalen och då han nu åter är på travbanan så är frågan om det blir seger i Bergslagsloppet som avgörs under kvällen på Lindesberg? Hos Solvalla Andelar är lagen laddade för en spännande spelkväll!

Vi bad en av Solvalla Andelars populära spelläggare, Robin Karlsson, berätta lite om sig själv och hans tankar inför kvällen:

– Jag heter Robin Karlsson och är från Ljungby – en liten stad i Småland där även hedershästen Harry Haythrow bor. Travet har funnits i större tiden av mitt liv då jag tidigt fick börja hänga med till Halmstadtravet. För lite mer än ett år sedan så blev jag delägare i min första häst, Garden Leave, som kommer att tränas av Johan Untersteiner. Förhoppningsvis kommer vi snart se detta fina sto ute på banorna runt om i Sverige. Jag har sedan hösten 2019 skrivit travtips för Travimperiet, och nu är jag här på Solvalla Andelar för att göra mitt bästa för att vinna tillsammans med dig!

V86 på Lindesberg är det alltså som gäller ikväll. Vilken häst blir bortglömd som man måste ha med den här omgången?

– En häst jag inte kommer spela utan denna omgång är 9 Vagabond Bi (V86-8) som varit ute i flera tuffa lopp utan att få vinna. Kanske är det dags nu? Han kommer tidigt sitta i en bra position och med rätt resa tror jag att Vagabond Bi kan spurta förbi samtliga på upploppet! Given till denna procent.

Bästa spiken! Vem och varför vinner den?

– Omgångens bästa spik hittar vi i 2 J.J.Another Vinn (V86-7) som får Ulf Ohlsson i sulkyn för första gången. Imponerande seger senast där man svepte fältet via 1.06-tempo för att vinna på ett enkelt sätt. Nu har man god chans att ta hand om ledningen – för att sedan kunna köra där ifrån start till mål. Värsta motståndarna hittar vi på den andra tilläggsvolten och jag skulle bli riktigt imponerad om de skulle kunna lyckas komma ifatt J.J.Another Vinn och Ulf.

Någon betrodd häst som du tror mindre på eller någon favorit som lever farligt?

– 4 Iggy B.R (V86-1) är möjligtvis loppets bästa häst, men kommer från en oförklarlig galopp…Här luktar det dessutom dödens för att det ska bli något tempo i loppet. Min tipsetta är 5 Karat Band som ska maxas utrustningsmässigt och siktet är inställd på spets. Han har tidigare levererat 12-tid över denna distans och gör man det i ledningen ikväll blir han svårstoppad. 4 Iggy B.R kommer att vara med på lappen, men kan som sagt leva farligt då man inte riktigt vet status på hästen för dagen.

Vilka andelslag kan man haka på hos dig till den här omgången?

Jag spelar som vanligt på andelslaget ROBIN HOOD:

https://www.atg.se/solvallaandelar/spel/107711_V86_2020-07-01_21_3

Travimperiet:

https://www.atg.se/solvallaandelar/spel/107704_V86_2020-07-01_21_3

 


Andra nyheter