Foto: TR Bild

Henrik spikar Bergh i jakten på sju rätt

Jackpot på V75 kommande lördag! En ensam vinnare har chansen att ta hem hela 58 miljoner kronor om man lyckas med att vara ensam om sju rätt på Bergsåker. Snacka om spännande spelhelg!

– Jag heter Henrik Eriksson och är uppvuxen i Mellansverige. Började med betting på sport och trav för närmare 20 år sedan. Intresset för trav drog igång på allvar när jag gick ut gymnasiet och jag började sedan jobba i byggbranschen. Det pratades mycket trav i fikarummet och det dröjde inte länge innan vi var ett gäng som varje vecka spelade på V64 och V75. Sedan har det fortsatt. Jag har varit en flitig besökare på travbanor runt om i landet, jag har ombesörjt andelsspelen för diverse spelbutiker genom åren – och nu är jag hos Solvalla Andelar för att ta nästa steg i detta med andelsspel.

Vad gillar du att lira till Bergsåker och har du något speciellt spelminne när det gäller just den banan? 

– Bergsåker och sommar! Tråkigt nog får vi som ni vet inte besöka travbanorna, men Bergsåker är en av banorna som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Jag har varit uppe på Sundsvall Open Trot några gånger och det har alltid varit speciellt att komma upp till Sundsvall och Bergsåker i slutet på sommaren. Det minne som jag har starkast är nog 2013 när Panne de Moteur vann tillsammans med Örjan Kihlström. Vi var ett helt gäng bekanta som hade rest tillsammans från Stockholm och andra delar av Sverige och möttes upp på Bergsåker, och även om vi tidigt rök på streckspelen denna helg så blev det en bra helg alltsom allt när Panne de Moteur vann till strax över sex gånger pengarna. 

Vidare går vi till omgångens bästa spik! Vem och varför? 

– Det ser på förhand ut att bli en väldigt spelvärd och intressant omgång. Bästa spiken för mig är glasklar och även om hästen i skrivande stund ser ut att bli omgångens största favorit så ser jag ingen anledning att gå emot. Jag pratar naturligtvis om 4 Vikens High Yield i V75-1 tillsammans med Robert Bergh. Robert har väldigt fin form på sitt stall och jag kan inte se något som talar emot en ny vinst nu på lördag. Med bra startspår, bra kusk och form som bara pekar åt ett håll så kan jag inte se hur Vikens High Yield inte ska vinna den första V75-avdelningen denna jackpotlördag! 

Vilken favorit i omgången tror du mindre på och varför? 

– I kallblodsloppet V75-4 så ser 7 Odd Herakles med Tom Erik Solberg ut att bli väldigt stor favorit, men här tycker jag det finns anledning att titta en gång till på startlistan. Hästen har radat upp segrar så formen är det inget fel på – men glöm inte att hästen står på tillägg på 40 meter, och tittar man lite närmare på konkurrenterna så tycker jag att det finns gott om motbud och kommer prova fälla.

Speldrag i övrigt man inte får missa! Någon given skräll man måste ha med? 

– I V75-7 hittar vi en intressant skräll i 3 Floris Baldwin. Erik Adielsson upp i sulkyn och spelet ligger fredag lunch runt endast 6% och det kan vara en fin rensare! Läget är bra och tittar vi på raden så är hästen ofta långt framme – även om den inte radar upp segrar, så är det ett givet streck för mig på lördagens kupong. 

Som nämnt jackpot på V75 den här helgen. Tänker du på något speciellt vis när det gäller jackpotomgångar kontra en vanlig omgång, och är det något särskilt man ska tänka på när tävlingarna avgörs på Bergsåker?

– 23 grader och strålande sol säger prognosen, så det kommer troligtvis bli perfekta förutsättningar. Även om den största favoriten vinner så finns det gott om lopp där det kan skrälla, så man får ju extra betalt i en jackpotomgång vilket man ska ha med sig. Nu är det dags för ännu en sjua, och jag önskar er alla en trevlig helg och lycka till med era spel!

Här hittar du Henriks lag hos Solvalla Andelar:

https://www.atg.se/solvallaandelar/spel/114709_V75_2020-06-27_9_5

 


Andra nyheter