Foto: TR Bild

Han kvalade in till Elitloppshelgen på egen hand ifjol – i år blev det samma visa. Efter segern i Meadow Roads lopp under onsdagskvällen så är Sorbet häst nummer tio till Elitloppet 2020.
– Han visade verkligen att han är värd sin biljett, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

 Nioåringen slutade oplacerad i fjolårets upplaga av Elitloppet efter att ha dragit spår åtta i försöket, men Sorbet har fortsatt leverera bra prestationer hela tiden och var med i flera storlopp under 2019 – och 2020 verkar han fortsatt i mycket god form. Årsdebuten vann han på 1.09,8 över 1640 meter på Eskilstuna och efter onsdagens seger i Meadow Roads lopp på Solvalla så får Sorbet nu en ny chans i Elitloppet.

Under 2019 så tog han sin plats genom att vinna H.K.H. Prins Daniels lopp på Gävletravet och även år 2020 så lägger han beslag på en av direktplatserna då det i Meadow Roads lopp stod en direktplats på spel. Sorbet visade sig bäst och kunde vinna på 1.10,4 över den korta distansen – vilket innebär att det återigen blir en start på Solvalla under sista helgen i maj för hans del.

– Efter årsdebuten så var han Sverigesnabbast och han visade återigen sin tuffhet när han avgjorde från utvändigt ledaren ikväll, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Det här blir Sorbets andra start i Elitloppet vars största segrar hittills i karriären är nämnda H.K.H. Prins Daniels och Prix Hersilie på Vincennes i Frankrike med över 400.000 kronor i förstapris.

Fakta Sorbet
Ålder: 9 år
Far: Super Photo Kosmos
Mor: Altar Bound
Kön: Hingst
Starter/Resultat: 58 (17-15-6)
Intjänat: 6 621 026 SEK
Rekord: 1.09,8 autostart (1640m)
Ägare: Stall Zet
Tränare: Daniel Redén
Skötare: Ellinor Wennebring
Uppfödare: Veterinär D Söderberg AB
Nationalitet: Svensk

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 29-31 maj 2020. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller tre miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2020: Vivid Wise As (Italien), Elian Web (Finland), Chief Orlando (Finland), Attraversiamo (Sverige), Tae Kwon Deo (Sverige), Missle Hill (Sverige), Looking Superb (Norge), Makethemark (Sverige), Cokstile (Italien), Sorbet (Sverige).

I år arrangeras Elitloppshelgen utan publik. Spridningen av det nya coronaviruset har medfört lagar, förordningar och direktiv som lett till att Solvalla och övriga svenska travbanor sedan den 12 mars helt stängt ned sina publikanläggningar. Utöver detta har det införts ett antal restriktioner kring stallbacken. Travbanorna är idag en strikt arbetsplats där enbart personer som utför ett arbete har tillträde.


Andra nyheter