Foto: TR Bild

Säsongen har inletts med två raka segrar och nu väntar karriärens största uppgift för femåringen. Missle Hill är den sjätte hästen att bli klar för Elitloppet 2020 på Solvalla. – Med sin startsnabbhet och vassa speed hör han verkligen hemma där, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Missle Hill, som inledde sin karriär i USA, kom till Daniel Redéns stall i slutet på 2018 och hade ett bra fjolår där han efter en andraplats i årsdebuten sedan tog hem karriärens hittills största seger under just Elitloppshelgen på Solvalla – nämligen Fyraåringseliten.

Missle Hill hann sedan med ytterligare två segrar under fjolåret där han bland annat vann Fyraåringsstjärnan på Gävletravet och totalt inbringade säsongen nästan en miljon kronor. Den femårige hingsten har fortsatt att utvecklas och lovorden från tränare Daniel Redén är många – så att det blev seger direkt i årets första start år 2020 var därmed inte särskilt förvånande.

Missle Hill tog hem Hertigen av Värmland, Prins Carl Philips Jubileumspokal, på snabba 1.10,4 över kort distans – en seger värd en kvarts miljon kronor som följdes upp med en ny etta i Rättvik förra fredagen. Missle Hill tog då enkelt hand om ledningen och väl där så blev loppet rena rama uppvisningen på den regniga Rättviksovalen. Missle Hill vann överlägset med gott om krafter kvar och är nu den sjätte hästen att få en rosa inbjudan till Elitloppet på Solvalla söndag 31 maj.

– Han har tagit ytterligare ett kliv i år och ska bli spännande att se sista söndagen i maj, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Fakta Missle Hill
Ålder: 5 år
Kön: Hingst
Far: Muscle Hill
Mor: India Hall
Starter/Resultat: 37 (8-4-6)
Intjänat: 2 417 758 SEK
Rekord: 1.09,2 autostart (1609m)
Ägare: Stall Zet
Tränare: Daniel Redén
Skötare: Ellinor Wennebring
Uppfödare: Silver Linden Farms
Nationalitet: Svensk

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 29-31 maj 2020. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller tre miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2020: Vivid Wise As (Italien), Elian Web (Finland), Chief Orlando (Finland), Attraversiamo (Sverige), Tae Kwon Deo (Sverige), Missle Hill (Sverige),

I år arrangeras Elitloppshelgen utan publik. Spridningen av det nya coronaviruset har medfört lagar, förordningar och direktiv som lett till att Solvalla och övriga svenska travbanor sedan den 12 mars helt stängt ned sina publikanläggningar. Utöver detta har det införts ett antal restriktioner kring stallbacken. Travbanorna är idag en strikt arbetsplats där enbart personer som utför ett arbete har tillträde.


Andra nyheter