– Det blev lite väl enkelt på V86 förra veckan vilket gör att vi har en spännande jackpot att se fram emot ikväll, kommenterar Spante omgången.

V86-1: Ett par hästar höjer sig i inledningen, men som ensam på start så tycker jag att 1 Dollar Hornline är mest intressant. Robert Berghs hästar känns rejält på g och barfota bak som är tanken ikväll är ett klart plus. Hästen att slå för övriga! Rankar 9-10-4-6-3 där bakom sedan.

V86-2: 5 Deep Pockets är förhandsfavorit, men jag tror det kommer att ändras under kvällen. Hästen är bra för klassen, men spår utvändigt om de värsta konkurrenterna och med skor på hovarna är han inte något hett spelobjekt även om han givetvis har chans. Av de betrodda så tror jag klart mest på 2 Night Rhythm. Spännande årsdebut även för hans del och tar han sig förbi 1 Concrete Dee blir detta väldigt intressant. Givna förstavalet då han kommer med bra rapporter! Letar man skräll så är 4 Mr Clayton J.F. intressant – fastlåst senast och nu blir det barfota runt om.

V86-3: Ganska så jämnspelat på förhand i den tredje avdelningen, men jag tycker att vi hittar bästa spiken här i 7 Angel Ovea. En fin häst som vann på bra sätt redan i årsdebuten senast och jag pratade med Daniel Wäjersten efteråt som var mycket nöjd med henne. Lämpligt emot här och intressant att man planerar ändra huvudlaget dessutom till den här starten och köra med helstängt. Inte otänkbart att hon tidigt skulle kunna köra sig till spets, men hon har visat hon går bra bakifrån också och jag spikar! Rankar 4-12-2-11-6 främst där bakom om man garderar.

V86-4: 4 Conrads Wilhelm är förstavalet för min del – joggade till seger senast och motståndet är lämpligt för hans del i det här racet. Hästen att slå! 1 Da Vinci Boko spurtade fint senast och nu blir det dessutom barfota runt om – långt framme här och jag tror klart mest på den här duon. 10 Star Costashorta vann V75 så sent som i lördags – men skor bak, täta starter, lång distans och att man är utlämnade till vad övriga hittar på gör inte honom till något hett spelobjekt den här gången då han dessutom är bäst i ledningen. Rankar 7-6-2-8 där bakom sedan.

V86-5: Storfavoriten 2 Ängsborken struken öppnar upp kvällens kallblodslopp rejält. 5 Art Kjarvald har genast en mycket bättre uppgift, spets och slut nu? Förstavalet. 9 Tekno Eld tycker jag är den som är värst emot – fartfylld och gynnas om de kör fort där framme. Rankar 3-6-4-11 där bakom sedan.

V86-6: 7 Secondary Stall var finfin med ett nytt huvudlag senast. Läge för att på nytt komma till ledningen här och är han lika bra igen så är det en bra chans. Motiverad favorit som blir svårslagen. 2 Geronimo Am är kapabel och har varit fin i banjobb inför detta. Främsta motbudet. Stallkamraten till favoriten, 11 Rally Hans, gör stabila insatser hela tiden – skulle han tävla barfota runt om nu är det ett klart plus då han var jättefin på den balansen ifjol vid ett par tillfällen. Tredjevalet. Öppet bakom dessa tre.

V86-7: 2 Ready Lane vann på fint vis senast och har en liknande uppgift här – svårslagen därmed, men han har en historik av att inte leverera gång på gång och har haft diverse problem under karriären vilket gör att man inte litar på honom fullt ut. Svårslagen, men ingen spik för mig. 10 Xanthis Coktail tycker jag är helt felspelad – sjuk senast och svek som storfavorit, men har innan dess gjort flera bra insatser mot tuffa konkurrenter och han sänker många i spurten. Måste med! Rankar 7-11-3-8 främst där bakom sedan, men det är väldigt öppet när man väl börjar att strecka på och många med chans.

V86-8: Intressant årsdebut för kapable 6 Victory Topline som kommer med goda träningsrapporter. Givna ettan och kan vara så lätt att han vinner, men inte helt säkert att det blir någon ledning ikväll och tvingas han göra för mycket grovjobb så är man alltid en aning sårbar. 3 Mr Southwind finns nämligen invändigt och med ett lopp i kroppen och helstängt huvudlag på ikväll så lär man vara sugna på täten. Skiljer mycket mellan dessa spelmässigt och jag tycker sistnämnde är spännande motbud! Kanske läge låsa på dessa två? Man ligger en aning lågt på 2 Maximus M.M. inför dennes årsdebut, men han kommer å andra sidan få ett bra lopp här. Rankar hästarna 8-12 främst där bakom sedan.

Spantes andelar kan köpas på Solvalla, i Servicecenter, av våra spelvärdar. Du kan också göra det på nätet – Du hittar det här!


Andra nyheter