Foto: TR Bild

Sveriges vinstrikaste travhäst genom tiderna, Victory Tilly, fyller 25 år på torsdag. Födelsedagsbarnet kommer till Solvalla på fredag den 6 mars för att hyllas och firas.

Victory Tilly avslutade tävlingskarriären 2006 efter hela 70 segrar och 37,7 miljoner kronor insprunget. Bland många höjdpunkter finns segern i Elitloppet 2000 och världsrekordet i Nat Ray Trot i USA där Victory Tilly var första svenskfödda häst att spränga drömgränsen på 1.09,0.

– Han är fortfarande pigg, fräsch och matglad, säger hans ständiga följeslagare Stig H Johansson. Han har de rätta generna och är en unik häst helt klart.

Klockan 12.30 på fredag den 6 mars kommer Victory Tilly och Stig H Johansson finnas på publikplats utanför Kongressen på Solvalla för att träffa sina fans. All publik bjuds dessutom på Victory Tilly-tårta.

– Victory Tilly hade en fantastisk karriär, Elitloppet 2000 var något av det häftigaste jag och många andra travälskare har upplevt. Självklart ska han än en gång få motta publikens jubel och firas ordentligt, säger Anders Malmrot, sportchef på Solvalla.


Andra nyheter