– Lite mera “greppbar” spelomgång på förhand ikväll och jag tror inte att det blir jättehög utdelning just den här kvällen, men det törs man ju knappt säga då man vet hur snabbt värdet sticker iväg vad gäller V86, kommenterar Spante omgången.

V86-1: Bra chans på 1 Velegance som kommer från seger och nu är tanken maximal utrustning på henne. Givna ettan och svårslagen! Värst emot tycker jag toppformade 7 Micro Vick och 8 Virgin Maiden är om man väljer att gardera.

V86-2: Bara sex hästar i andra, men ändå inte helt lättlöst. Jag tycker faktiskt den som är minst spelad är mest intressant – nämligen 1 Karat Band. Håller honom som bästa hästen och intressant se comebacken ikväll, mitt förstaval och han kan definitivt blåsa ner övriga! 3 Brake Cooling är anmäld med optimal utrustning och blir det så är han också spännande – men man måste hålla koll på balans och vagninfo ikväll då vädret inte visar några roliga prognoser på förhand. Av övriga rankar jag 4-6-5-2 och en helgardering behöver inte vara fel med tanke på detta lilla fältet, men hästarna 1-3 tror jag klart mest på!

V86-3: Svårt lopp i tredje och jag tycker inte att favoritduon 4-11 har imponerat så värst mycket och håller de mest som två av flera i ett öppet lärlingslopp. Har faktiskt svårt att helhjärtat tro på någon, men 9 Incredible Smart är i varje fall för lite spelad och felfri slutar hon långt framme. Chansar jag med som tipsetta! Där bakom rankar jag 10-3-8 tidigt, men vill man sitta safe i den här avdelningen krävs det många streck.

V86-4: 3 Payet D.E. är favorit och gör bra insatser hela tiden – nu är det läge för att komma till ledningen och då blir han svårslagen. 9 Coogan håller jag som en bättre häst och hade han varit i full form så hade jag spikat honom, men årsdebut och bakspår och eventuellt öppet huvudlag gör det svårt tro fullt ut på honom innan man åtminstone har sett värmningen. 4 Eicas och 2 Mellby Ess är anmälda och ska tävla barfota (om det fungerar på banan) och rankar jag där bakom sedan från fina utgångslägen.

V86-5: 5 Nero Maximus har seglat upp som favorit och det är helt rätt – maffig häst som har en bra uppgift och kommer han till täten, vilket jag tror, så bör han bli svårslagen. Spikförslag! Jag rankar 5-6-7-1 där bakom om man väljer att gardera.

V86-6: 6 Timorol har visat prov på fin kapacitet och han föll med flaggan i topp senast på V86 efter ett tungt lopp. Nu har han läge för att komma till ledningen och då bör loppet tidigt vara över. Omgångens bästa spik för min del! Rankar 10-7-12 främst emot där bakom.

V86-7: 13 Chablis D.K. tycker jag är alldeles för stor favorit och har aldrig imponerats så värst mycket av honom – billig seger senast och han ska garderas med tanke på den höga procenten även om han såklart kan vinna. 15 Dallas är draget i loppet! En häst som alltid gör det bra och intressant om han kan komma före favoriten från start den här gången. Spännande drag och även intressant på DD givetvis! Hästarna 1-6-5 håller jag upp i ranken där bakom där 1 French Quick är anmäld barfota runt om.

V86-8: 4 Messiah förhandsfavorit och han kan vinna i comebacken i ett öppet lopp, men med barfota och eventuellt helstängt huvudlag så ska 9 Vulcano N.P. istället vara favorit. En häst med bra kapacitet och stall Dahlén visade dessutom fin stallform i söndags med en dubbel på GS75. Tar man ett par stycken så nämner jag 5 Kryptonite Zon – hästen har sett fin ut en längre tid och skulle han få rygg ledaren nu med barfotabalans, så kan det vara en rysare värd att se upp med.

Spantes andelar kan köpas på Solvalla, i Servicecenter, av våra spelvärdar. Du kan också göra det på nätet – Du hittar det här!


Andra nyheter