Foto: TR Bild

Den 2 mars släpps restaurang- och läktarplatserna till Elitloppet 2020. I år är matalternativen och antalet olika serveringsplatser fler än någonsin. – Ifjol sålde de populäraste restaurangplatserna slut på bara några minuter och vi förväntar oss liknande rusning i år. Bland nyheterna finns att vi satsar ännu mer på ett brett utbud av mat och dryck på publikplats, säger Morgan Lydebring, restaurangchef på Solvalla.

Under Elitloppshelgen erbjuds något för alla sinnen. Ljudet och synen av världens bästa hästar, doften av framgång, segerns sötma och känslan av att vara med när historia skrivs. Och förstås smaken av god mat.

Alternativen är många, allt från buffé till en avancerad avsmakningsmeny.

Gästerna kan välja att sitta på Kongressen, Valla Krog, Bistron, Målläktaren, Målcafét eller Dijon-tältet. Dijon-tältet ligger i kurvan efter mållinjen och namnges från och med 2020 efter föregående års Elitloppsvinnare. Nytt för i år är också utbudet av veganska, karibiska och spanska rätter på publikplats.

– Vi inviger dessutom en ny bar där utbudet är framtaget tillsammans med vår samarbetspartner Spendrups. Elitloppet är en stor folkfest med fokus på glädje och gemenskap. Det går åt mycket öl, hela 40 000 liter och i år lovar vi flera spännande ölsorter, berättar Lydebring som också konstaterar att event som Elitloppshelgen är en utmaning för köks- och serveringspersonal.

– Men det är en väldigt rolig och inspirerande utmaning! I restaurangerna har vi 10 000 sittande gäster och all mat lagas från grunden i vårt eget kök. Det krävs en hel del logistik, skrattar Morgan Lydebring.

Fakta om Elitloppets restaurangsläpp:

  • Elitloppshelgen pågår 29-31 maj på Solvalla. 
  • Måndagen den 2 mars kl. 09.00 släpps alla restaurang- och läktarplatser. 
  • Entré och travprogram ingår i samtliga restaurangpaket. 
  • Restaurangplatser kan endast bokas online på www.elitloppet.se

Andra nyheter