– Miljonutdelning förra veckan och kvällens V86-omgång känns inte heller den helt enkel att bena ut – så vi har en ny intressant omgång som väntar, kommenterar Spante omgången.

V86-1: I en svårlöst omgång så håller jag 6 Vikens Preacher som bästa spiken. Han har det inte klaffat för den senaste tiden, men nu ser motståndet lämpligt ut och jag tycker inte att han är så osäker som raden ger sken av. Toppchans i detta gäng och jag kommer börja med spik förutsatt att han värmer bra! Många om budet om man väljer gardera, men jag rankar främst 1-4-2 där bakom.

V86-2: 9 Mellby Fire är förhandsfavorit i andra – bra häst som vann ett försök till Svenskt Travderby som fyraåring, men svårbedömd då han varit borta länge och kvalloppet han gick ifjol sade ej mycket och han har dessutom varit struken efter det. Garderas. Jag tror klart mera på 1 Everest Sisu som gjorde en fin insats senast och som dessutom värmde strålande. Letar man sig ut från innerspåret här och krossar rubbet? Det är min känsla i varje fall. Mitt förstaval! 3 Concrete Dee är startsnabb och leder länge från täten, rankar honom före hästarna 2 och 6 där bakom.

V86-3: 6 I Am Boko har visat bra kapacitet för klassen och är motiverad som en av de betrodda, men jag litar ändå inte på honom som klar favorit och han ska garderas. Frågan vart han hamnar från spåret? Roligaste draget i loppet är 12 Far From Over som visat fina fartresurser, men som tyvärr har problem med att sköta sig. Felfri mycket farlig i detta gäng och spelprocenten är lockande, mitt speldrag! Öppet i övrigt, men jag rankar hästarna 1-4 främst där bakom av garderingsbuden.

V86-4: 9 Ninja’s Kiss är en häst jag gillar, men hon svek senast och som förhandsfavorit nu så ska hon därmed garderas och jag tror mera på 8 La Plus Belle. En finfin typ även det som kommer från seger på övertygande vis och det är min etta! 7 Allagash Nancy nämner jag som skräll där bakom – fart finns att räcka långt redan i årsdebuten. Stefan Melanders duo 2 och 11 visar båda två form och värda nämna om man streckar ett gäng hästar i det här racet.

V86-5: Jämnspelat på förhand mellan hästarna 3 Look Håleryd och 10 Tengil Face, men rätt att den sistnämnde seglat upp som favorit. Felfri har han visat att han är kapabel och blir inte lätt att stå emot om han sköter sig. Nämnde 3 Look Håleryd håller dock också bra klass och även om det handlar om årsdebut så låter man nöjda med träningsrundorna inför detta vilket kan räcka långt och jag tycker den här favoritduon höjer sig i loppet. Jag rankar hästarna 2,4,5,9 främst där bakom om man garderar ytterligare, men nämnda duon ovan är ett förslag till lås i omgången.

V86-6: 3 Vicar står bra till på startvolten, men är för stor favorit på förhand och given gardera med tanke på detta. Ytterligare aspekt att ta hänsyn till är att hästen ska göra första tävlingsstarten i volt – något som inte gick bra i början av karriären. Kollar man tillbaka på hästens kvallopp så satte han inte en hov rätt i de två första försöken och det såg inte stabilt ut i det tredje försöket heller även om han skötte sig då, så vad han nu hittar på i volt är inte givet. Han har troligen (?) blivit valack sedan den tiden och fått lopprutin i autolopp, men ändå frågetecken på en storfavorit och så överlägsen som spelprocenten säger tycker jag inte att han är även om han sköter sig och får ledningen. 10 Ivanhoe galopperade nämligen tillsynes bort en seger på V75 senast då han slog ihop på sista långsidan, men upphämtningen var mycket bra och felfri den här gången matchar han definitivt favoriten. Motbud! 5 Ornstein och 7 Master Of Trix tycker jag är två andra som duger bra i klassen – mellanvolten kommer sitta rätt så bra på det i det här racet och den duon åker också med på min kupong.

V86-7: 6 King Of Everything är en läcker typ som jag gillat intrycket på såhär långt i karriären och för min del är det inget snack vem jag tror mest på i den sjunde avdelningen – tänkbart spikalternativ. Han joggade till segern senast och räkna med att det blir offensivt! Given etta. Fartfyllde 4 Upper Face duger bra felfri och 3 Rapido S.W. kan få en fin resa plus att han har lopp i kroppen nu och dessa streckas tidigt ifall man inte väljer att gå på min vinnare.

V86-8: 11 Reverend Wine är en bra V75-häst, men som förhandsfavorit nu så känns han rätt kall efter att ha tjänat en del snabba pengar och här står han t.ex på samma start som 9 Sir Ratzeputz som vann Gulddivisionen redan ifjol – att jämföra med Reverend Wine som vann Silverdivisionen senast. Nämnde 9 Sir Ratzeputz ska vara favorit i comebacken då han såg strålande ut i kvalloppet på Solvalla förra veckan inför detta. Bästa hästen helt enkelt och han lär trenda rejält på spelprocenten och blir nog rätt klart favorit innan spelstopp. Värt nämna är även här att han inte varit helt stabil i volt – han testade två gånger 2016 och galopperade då en av dessa och innan dess får vi gå tillbaka ända till 2013 då han provade. Hur det gick då? Galopp från spår tre. Så även om det här är en väldigt rutinerad herre numera så ska man ha med sig att han inte varit helt att lita på i volt. Men mycket svårslagen felfri och av loppen på Solvalla är det här den troliga spiken! Garderar man ska 2 Lindas Girl med tidigt – formstarkt intryck efter galoppen senast. 8 Longcat Hanover gör andra starten hos Timo Nurmos – var jätteskrik i den första, men floppade då. Svårbedömd nu.

Spantes andelar kan köpas på Solvalla, i Servicecenter, av våra spelvärdar. Du kan också göra det på nätet – Du hittar det här!


Andra nyheter