– Hög utdelning förra onsdagen och jag tycker att kvällens V86-omgång också ser en aning svårlöst ut – så det kan definitivt bli bra betalt på nytt, kommenterar Spante omgången.

V86-1: 3 Scarlets Mirakel går jämnt och bra hela tiden, men som klar favorit finner jag honom oftast en aning sårbar och han ska garderas. Tror klart mera på 1 Vanessa F.B. som har läge för ledningen och intressant att det blir bike och googles på henne den här gången. Förstavalet! Rankar 9-7-4 främst där bakom sedan.

V86-2: 5 Carisma Sisu är klar favorit och gjorde en fin insats senast, men hon radar inte heller upp segrarna och får hon svar av 1 Global Vintage invändigt från början så är hon illa ute. Bra rapporter på 1 Global Vintage som gör comeback och det är mitt förstaval i loppet. Dessa två höjer sig, men tänkbart plocka med hästarna 3-8 om man garderar vidare.

V86-3: 3 Demex har fin form och jag tycker det är rätt han är favorit, men ingen jag litar på och vill gardera. 7 Gullkongen är en bra motståndare och kanske kan köra sig till ledningen på nytt här trots spår en bit ut? 9 Fylking har höjt sig på slutet och 8 Nordby Fröy är loppets jätteskräll – kapabel sort i comeback. Tror mest på dessa fyra, men kallblodsloppet är öppet på förhand.

V86-4: 10 Cesar F.C. tycker jag är omgången bästa spik! Han visade fortsatt fin form senast över kort distans vilket blev en bra genomkörare inför detta och motståndet är något enklare nu än vad som varit fallet vid flera av starterna på slutet. Lång distans är positivt – hästen har visserligen inte vunnit över 2640 meter tidigare på åtta försök, men gjort flera bra insatser och kusken Linus Lönn är duktig så jag räknar med att man kliver runt dessa. Spik! Rankar 11-1-2 främst där bakom sedan.

V86-5: 2 Timorol är en fin typ och från bra läge ska han slås i den femte avdelningen då mycket talar för tidig ledning, men det givna motbudet tycker jag är 10 Bourne Dominion. Hästen bara radar upp fina insatser och de som tänkt spika favoriten råder jag att gå in i lopparkivet och kika på den här – imponerande segrar och förstaval för mig! Ett starkt lås om man letar ett sådant i omgången. Rankar 8-11 främst där bakom sedan.

V86-6: 1 Personal Goals kommer från seger och är snabb ut – spetsfavorit ihop med Carl Johan Jepson och väl i ledningen blir den här favoriten svårslagen. Bra segerchans. 11 Verozzo gör spännande comeback. Haugstad lät nöjd med träningen då jag kollade med honom och den här gången så blir det norskt huvudlag vilket är intressant. Dåligt läge, men hästen duger bra i klassen. Rankar 7-4-10 främst sedan där sistnämnde 10 Herakles är en tänkbar jätteskräll – formintryck senast vid sen lucka!

V86-7: Ett mycket roligt spellopp i den sjunde avdelningen. 7 Zooropa är en fin häst, men möter bra hästar och fick dessutom spår en bit ut. Garderas som favorit. 11 Livi Majesty är bra för klassen och Daniel Wäjersten låter nöjd med sin häst som inte är så hårt betrodd på förhand. Given trots bakspåret för min del! 5 Fragolini Am svek senast, men har bättre läge nu och ska inte nonchaleras. Öppet lopp, men tycker de två nämnda är mest spelintressanta såhär på förhand!

V86-8: 3 Inshallah, 4 Eicas och 7 Deangelo är samtliga intresserade av ledningen i avslutningen, men jag har pratat med Johan Brandel som sade att han vill köra i front med 3 Inshallah och i kraft av bästa läget är det liten fördel för det ekipaget att komma till tät. Kan dock oavsett kosta för den som hinner dit. Håller dock 7 Deangelo som bästa hästen – intressant finsk gäst som imponerat vid segrarna och spännande med Erik Adielsson upp. Mitt förstaval. 10 Meritt gynnas av den väntade körningen och spurtar i stort sett alltid bra. Given här och rankar honom tvåa! Nämner 2 M.T.Knight Rider om man letar skräll – bra form på den kanten.

Spantes andelar kan köpas på Solvalla, i Servicecenter, av våra spelvärdar. Du kan också göra det på nätet – Du hittar det här!


Andra nyheter