Hur snabbt kan ett kallblod springa i 640 meter? Svaret får vi fredag den 29 maj då Speedrace för kallblod inleder elitloppshelgen.

Speedrace för varmblod har arrangerats sedan 2012 och under de senaste tre åren har distansen varit 640 meter autostart. Nu skapas ett identiskt lopp för kallblod också.

– Tanken började gro när Lome Brage, med Erik Adielsson i vagnen, öppnade 1.10,6 första hundra meterna i Elitkampen 2018. Nu är tiden mogen att även kallbloden får testa den extremkorta distansen som vi har i Speedrace. Jag ser verkligen fram emot detta, säger Solvallas Sportchef Anders Malmrot.

Nio startsnabba kallblod kommer att bjudas in av Solvallas sportchef. Hästarna delas in i tre försöksheat med tre hästar i vardera försök och lottas till spåren ett, tre och fem bakom startbilen. I finalen möts sedan de tre segrarna från försöksheaten.

Försöksheaten körs med cirka fyra minuters mellanrum och finalen avgörs sex minuter efter sista försöket. I övrigt körs loppen enligt Tävlingsreglemente för Svensk Travsport.

– Speedrace är ett helt unikt tävlingsupplägg och det har varit väldigt uppskattat under elitloppshelgen. Jag tror att travpubliken, och inte minst alla kallblodsentusiaster, tycker att det ska bli riktigt spännande att vi nu även får reda på hur snabbt kallbloden kan springa 640 meter.

Speedrace för kallblod avgörs på fredag 29 maj och Speedrace för varmblod söndag 31 maj.

Pressmeddelande från Stockholms Travsällskap

Foto: TR Bild


Andra nyheter