– För en gångs skull så ser kvällens V86-omgång lite enklare ut, men man vet ju samtidigt hur fort värdet sticker iväg när det skräller så det känns nästan alltid konstigt när man tror att det ska bli lite lägre utdelning, kommenterar Spante omgången.

V86-1: 12 Order To Fly givna förstavalet i inledningen, han krigade på bra i Gulddivisionen senast och känns småspännande att det blir ny kusk på honom den här gången också då det ofta är intressant på äldre hästar. Tänkbar spik om han värmer bra – god chans kliva runt samtliga! Rankar hästarna 4-3-6 främst där bakom vid gardering.

V86-2: Ny häst som har bra chans i andra, men det är inte 3 Grainfield Aiden som är förhandsfavorit utan istället 2 Highspirit som borde vara mest spelad. Tolvåringen såg strålande ut senast och normalt borde det vara spets och slut här! Viktigt ha med sig är dock att Troels Andersen varnar för att hästen inte gillar Solvalla – det har blivit tidiga galopper och han har varit för laddad de senaste gångerna vilket är värt tänk på. Intressant se om Highspirit avslöjar något i värmningen om hur humöret är. Given etta och tänkbar spik, men svår att lita på fullt ut. Rankar 3-4-9 bakom honom och varnar lite smått för 9 Firewire – hon är på gång, men slår normalt inte Highspirit om han går felfritt.

V86-3: 2 Fighter Mearas är kapabel och från bra läge är han normalt svårstoppad som favorit – det är dock inte alltid han sköter sig och med tanke på hur omgången ser ut i övrigt så får man prova gardera den här även om det är bästa hästen. 1 Musett Af Djupmyra kan få ett fint lopp i draget bakom favoriten och 9 Merritt samt 4 Pleasure For Cash spurtar båda två vasst till slut med en ryggresa och rankas tidigt av mig.

V86-4: Jämnspelat på förhand i lärlingsloppet, men jag tror att 9 Cheap Thrills vinner detta och kommer spika! En häst under fin utveckling som vann på ett rejält vis senast och med duktige Anders Eriksson räknar jag med att man löser uppgiften. Omgångens bästa spik för min del! Rankar hästarna 4-5-10-11-8 främst där bakom om man väljer att gardera.

V86-5: Förhandsfavoriten 9 Steinfaks struken vilket öppnar upp kallblodsloppet en del. Visserligen gillar 6 Järvsöodin distansen och har lopp i kroppen, men han var inget extra i comebacken. 7 Titan Tabac (form!) och 10 Art Kjarvald är värst emot på tillägg – plockar man med ett gäng hästar till så nämner jag 5 Lex Peidei som haft form länge nu. Han vinner ju “aldrig” numera, men det är ett litet fält vilket gynnar honom…

V86-6: 9 Divine klar favorit och så bra som hon var senast så blir hon svårstoppad. Hästen fick då en blytung resa med tredjespår i sjuhundra meter fram i dödens och föll verkligen med flaggan i topp – given favorit här. Värst emot är 4 Uappa Di Azzura som har läge för ledningen och gynnas om man får bestämma tempot en bit. Rankar henne tvåa före hästarna 1-3-8, men 9 Divine blir svårslagen.

V86-7: De två lite mer öppna racen avslutar där jag tror klart mest på 7 Fragolini Am som visat härlig form på slutet. Forcerar sig till täten här och vinner?! Mitt givna förstaval! Rankar hästarna 11-10-1 som främst emot, men det är inget snack om vem som är min spelidé på dubbelspelet.

V86-8: Öppet lopp i avslutningen där 2 Karissa Bo är bra för klassen, men blandar och ger lite väl mycket för att man ska lita på henne som favorit just den här kvällen. 8 Leonas Sami är i strålande form, given trots läget och honom tror jag mest på! Han såg mycket bra ut vid segern senast. 1 Little Boss får heller inte glömmas – den finske gästen spurtade bra senast på Solvalla och blir farlig om det löser sig i tid den här gången och är inte så hårt betrodd på förhand. 11 Toreador har lopp i kroppen och duger också långt.

Spantes andelar kan köpas på Solvalla, i Servicecenter, av våra spelvärdar. Du kan också göra det på nätet – Du hittar det här!


Andra nyheter