– Fyra favoriter och en andrahandare vann förra veckan och ändå så gav V86 över tre miljoner vilket visar vilket fantastiskt spel det är – en ny intressant omgång ikväll, kommenterar Spante omgången.

V86-1: 3 Magic Happens är klar favorit i första och på förhand så tycker jag att detta är bästa spiken. Han har visat fin form på slutet och satt fast senast och motståndsmässigt ser det mycket lämpligt ut den här gången. Johan Untersteiner kan lägga upp loppet lite som han vill och favoriten bör bli svårstoppad. Rankar hästarna 1-2-4-8 främst emot i den ordningen om man väljer att gardera eller om favoriten värmer tveksamt av någon anledning.

V86-2: 2 Surf’n Turf är nästa favorit och även den här tror jag blir svårstoppad – fin form, bra läge och han är dessutom snabb ut. Även om det inte skulle bli ledningen så tror jag han har bra chans och det här är också en motiverad favorit och en av de två främsta jag som funderar på att spika i omgången innan man har sett kvällens värmningar. Värst emot är 1 Concrete Dee som visat fin form, frågan om man lyckas försvara innerspåret? Jag är lite tveksam till det, men Kenneth Haugstad som plockar ut sina första hästar som proffstränare lär säkerligen ha laddat lite extra inför kvällen. 4 One Two Beat öppnar bra från start och kommer också med form och sedan gör 11 On Track Banditen intressant debut i ny regi – kan skrälla om de kör för fort där framme.

V86-3: Tredje avdelningen är svårlöst på förhand och 1 Bastian som är förhandsfavorit tror jag egentligen “ingenting” på. Tuffare emot och utgångsläget är heller inte bra för honom vilket gör honom överspelad inför sin debut i ny regi och jag rankar ner honom den här gången. 8 Allocco Jet gjorde en bra insats senast och blir allt bättre – tidig trots utgångsläget och den av 4 Borin T.N. och 5 Four Guys Dream som hittar till ledningen känns också heta på förhand. Dessa tre höjer sig för min del, men svårt lopp vilket kan kräva rejäl gardering.

V86-4: 10 Cactus är svår att räkna på och när hon är favorit känns det givet att gardera med tanke på galoppen senast. 8 Sweet On You galopperade i samma lopp och favoritduon tycker jag är väl hårt betrodda på förhand. 1 Karissa Bo har form om det löser sig från spåret, tidig för min del! 7 Ornstein gör debut i ny regi hos Kenneth Haugstad vilket är spännande och till låg procent är det den jag är mest spänd på. Streckas också tidigt! 4 Ti Amo Face har kapacitet för att vinna detta, men har inte levererat på slutet.

V86-5: En eller många i femte då 8 Atik D.L. är bra för klassen och har en lämplig uppgift trots spåret. Motståndet skrämmer inte nämnvärt och det kryllar av frågetecken på dessa vilket gör detta till en av de tre starka favoriterna i omgången. Öppet bakom – jag rankar hästarna 12-6-4-13 främst efter Atik D.L.

V86-6: 1 Crystal Cool varnade jag för senast, men det var bara en okej insats och som favorit nu vill man ha syn på henne även om det är läge för ledningen på kort distans. Jag tror klart mera på 10 Miss Duffy som sett fin ut på slutet och det är positiva tongångar från stallet inför detta. Mitt givna förstaval! Sedan rankar jag hästarna 8-6-2-11 där bakom.

V86-7: 3 Dallas är draget i sjunde och spännande om han kan hitta till ledningen nu! Varit i kontakt med Markus Niklasson som meddelade att hästen inte tappat något på att han blev struken senast och gått ett bra finslipande jobb inför detta, man ändrar tillbaka till ordinarie balans (blev fel senast, därav galoppen) och jag tycker hästen är tillräckligt bra för att slå det här gänget ikväll. Drag! Hästarna 2-7-6-9 tycker jag är de värsta emot min vinnare.

V86-8: Ganska så skiktat lopp i avslutningen och ett par hästar höjer sig. Duon 6 Lexington Hall och 7 Dom Perignon gör upp om ledningen där det är fördel den förstnämnde. Form på honom! Litar dock inte på dessa över den långa distansen. 5 Araw Hoss gör intressant comeback, men är svår att räkna på och har inte vunnit lopp sedan 2017. Svårt veta vad han levererar men han har givetvis kapacitet för seger. Jag själv deläger 10 Urgent Call och vi har tro på att han dyker upp i segerstriden. Formmässigt har han tagit ytterligare kliv varje gång på slutet och han var väldigt fin både före och efter galoppen senast varpå vi tror på en riktigt fin insats nu och den långa distansen gillar han, så jag hoppas han är med på målfotot.

Spante har som vanligt kollat in V5-spelet också:

– 8 Zio Paperone Jet (V5-1) gör intressant debut i ny regi och kan vara en vinnare direkt då jag gillat det jag sett i arkivet på honom.

Spantes andelar kan köpas på Solvalla, i Servicecenter, av våra spelvärdar. Du kan också göra det på nätet – Du hittar det här!


Andra nyheter