– Det är en smålurig omgång som väntar ikväll och numera är det ingen vild gissning utan snarare troligt att det blir bra betalt på V86-spelet även den här onsdagen. Ett gäng tänkbara spikförslag finns visserligen, men långtifrån några givna vinnare vilket gör det svårspelat när flera lopp dessutom kräver många streck då man garderar, kommenterar Spante omgången.

V86-1: 5 Juan är hästen att slå i inledningen och ett av de tänkbara spikförslagen. Han gick klart bra senast, Joakim Lövgren låter nöjd med sin häst och motståndet i detta lilla fältet är passande. Han funkar bra med skor och Juan är given etta. 8 Olle Rols såg fin ut inför loppet senast, bättre med den genomköraren? Rankar jag som främsta motbudet före hästarna 7-4-3-1.

V86-2: 6 Payet D.E. är klar favorit i andra och det med rätta – han har gjort bra insatser på slutet och satt fast med sparade krafter senast. Lång distans passar fint och även det här är ett av de tänkbara spikförslagen ikväll. Bra chans! Där bakom så är det 2 Digital Pro som känns mest intressant – hon har svarat för flera bra insatser under året och gick imål med sparat senast. Kan dessutom öppna och karriärens enda seger är just från ledningen. Rankar 2-5-4-10-12-11 bakom favoriten.

V86-3: 5 Toddler har fått ett par lopp i kroppen där han såg fin ut senast och har ett bra läge bakom bilen här. Snabb ut och från ledningen ska detta vara en mycket bra segerchans! På förhand så håller jag detta som bästa spiken i omgången, men blir extra avgörande att kolla in kvällens värmningar på de betrodda hästarna. Rankar 9-8-7-1 främst där bakom.

V86-4: Knepigt lopp i fjärde där egentligen alla har chans. Favoriten 5 Italiano Boko spurtar bra med rätt lopp då han har härlig form, men är ingen man vill luta sig mot som favorit. 2 Captain My Captain har också visat fin form, men skorna på är ett litet minus för hans del. Mest intressant för min del är 1 Manuzio Hanover. Han har jag jagat en tid och tänker inte släppa honom ännu. Han gick bra vid enda tillfället han provat på kort distans och extra spännande om det kunde bli skygglappar på honom ikväll. Mitt drag i loppet! Rankar 6-3-10 främst där bakom och tycker det här är ett av de knepigare racen att bena ut ikväll.

V86-5: 4 American Hill är en läcker individ som visat bra kapacitet och felfri så tror jag att lillasyster till Campo Bahia blir mycket svårstoppad ikväll. Hon galopperade bort segern senast och är inte överdrivet hårt betrodd på förhand varför jag även klurar på att singelstrecka den här ikväll! Om man nu bara visste att hon går felfritt…2 Use Face är en annan fin sort och rankar henne tvåa från startvolten före hästarna 7-10 främst där bakom sedan.

V86-6: Nytt öppet lopp och många med chans, men mest intressant är den finske gästen 11 Langen’s Airborne som jag gillat intrycket på i det finska lopparkivet. Vann på övertygande sätt senast och blir tung att stå emot under slutrundan för det här gänget. Givet förstaval och vill man ta ställning är det definitivt för denne! 1 Jaguar C.Boko satt fast senast och får Jorma upp nu. Läge för ledningen och därifrån leder lillebror till Wild Love länge. Öppet race som sagt där jag främst rankar hästarna 3-8-13-4-7 sedan.

V86-7: 4 Mellby Guard har fin form, men jag tycker han blivit för hårt betrodd på förhand och är given gardera som favorit. 3 Ivana Boko öppnar bra från start och är given ranka tidigt liksom 1 Powerful Teemer som kommer att få ett bra lopp från sitt innerspår. Rankar 10-6-5 sedan och kommer plocka med ett gäng hästar i det här loppet.

V86-8: 5 Exit Angot är favorit och det är rätt då detta är bästa hästen, men han har inte levererat hos Timo Nurmos ännu. Hästen fungerar bra med skor som det blir nu och flyter allt på som det ska så är detta en bra chans, men han är ej att lita på och som favorit vill jag se honom leverera innan detta är något spikförslag. 11 Cesar F.C. har knallform liksom kusken och går bra även med dojjorna på. Tidig emot! Rankar 1-4-8-10 där bakom sedan och kommer gardera på i avslutningen då jag inte litar på favoriten.

Spante har som vanligt även kollat in V5-spelet:

– 11 Frozen Queen (V5-4) såg fin ut vid segern senast och jag vet att Jorma Kontio var nöjd med henne. Ett tidigt bud trots startspåret!

 Spantes andelar kan köpas på Solvalla, i Servicecenter, av våra spelvärdar. Du kan också göra det på nätet – Du hittar det här!


Andra nyheter